fbpx ✅Ravioli med and, ricotta og spinat | opskrifter | GastroFun.dk

Ravioli med and, ricotta og spinat

Ravioli med and, ricotta og spinat
Sidst ændret:
Mandag den 9. marts, 2020 - 14:22
Beskrivelse

Ravioli er en klassiker i det italienske køkken. Det er små pakker af pastadej, som kan fyldes med, ja, nærmest alt.

Typisk raviolifyld er en form for kød- eller grøntfars. Her har jeg brugt sous vide-tilberedt confit de canard til at fylde i mine raviolier.

Ravioli med and, ricotta og spinat

Vi laver altid en større portion ad gangen, når vi laver konfiterede andelår. Vi tilbereder dem i poser à 2 styk, der efterfølgende fryses ned, og så er der altid lækker and klar til brug, også i hverdagen!

Ravioli med and, ricotta og spinat

Kødet var altså tilberedt på forhånd, og jeg skulle blot trevle det, efter det var optøet.

Tricket med ravioli er, at de vendes med en god sauce inden servering.

Ravioli med and, ricotta og spinat

Ravioli med and, ricotta og spinat

Ravioli med and, ricotta og spinat

 

Ravioli med and, ricotta og spinat opskrift

Sværhedsgrad
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Ravioli)
3 Æg (det ene til pensling)
200 g Tipo 00
1 spsk Olivenolie (en god én)
1 knsp Salt (af god kvalitet)
  Opskriftsgruppe (Raviolifyld)
2 Confiteret andelår (trevlet)
1 pk Ricotta
200 g Spinat (optøet fra frost)
  Opskriftsgruppe (Sauce)
2 dl fond (eller bouillon - høns, and eller okse)
1 dl Hvidvin
  Smør (15 - 20 gram, koldt)
  Kogevand (0,5-1 deciliter)
Vejledning

Raviolifyld

  1. Bland kød, ricotta og spinat sammen i en skål.

  2. Form små kødboller af farsen og sæt dem til side.

 

Ravioli

  1. Vend mel og salt godt sammen på bordet. Saml melet og lav et hul midt på størrelse med en knyttet hånd i midten af melet. 

  2. Slå 2 af æggene ud i hullet og hæld også olien i.

  3. Med en gaffel piskes æggene let sammen. Pisk lidt efter lidt melet ind i ægget, imens der forsat piskes med gaflen. Forsæt indtil gaflen ikke kan piske mere, og fortsæt så med at ælte med hænderne, indtil dejen er fast og smidig. Æltetiden er cirka 15 - 20 minutter.

  4. Kom dejen i en pose og lad den hvile på køl i 30 minutter.

  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.

  6. Drys dejen med mel, inden dejen køres gennem pastamaskinen. Fortsæt med at køre dejen gennem maskinen, til den har en tykkelse på 2 millimeter. Drys løbende mel på pastadejen, så dejen ikke sætter sig fast i pastamaskinen.

  7. Udstik cirkler i den tyndepastadej med udstikker på 10 centimeter i diameter.

  8. Læg en klat raviolifyld i midten af halvdelen af pastacirklerne.

  9. Pisk det resterende æg sammen i et glas / en skål og pensl kanterne af pastacirklerne med fyld på. Der skal kun bruges meget lidt æg, så pastaen ikke bliver alt for våd - det skal kun lige binde de to stykker pasta sammen.

  10. Læg et stykke pasta ovenpå og pres forsigtigt kanterne sammen, imens luften også presse ud, så pastadejen lukker helt tæt om fyldet.

  11. Kog raviolierne i 4 minutter i letsaltet vand (1 spiseskefuld salt til 1 liter vand) og kom også en spiseskefuld olivenolie i vandet.Ravioli med and, ricotta og spinat

 

Sauce

  1. Kog fonden / bouillonen ind ved middelhøj varme i et par minutter i en sauterpande. Jeg brugte hønsefond, men and eller okse kan også fint bruges.

  2. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind et par minutter mere.

  3. Tilsæt det kolde smør lidt ad gangen og under piskning. Lad det tykne en smule.

  4. Tag de kogte ravioli op og læg dem på panden med kogevandet fra pastaen.Ravioli med and, ricotta og spinat

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Ravioli med hummer
Opskrift
Mette
Ravioli med languster og safransauce
Opskrift
Per Asmussen
Ravioli med græskar og ricotta
Opskrift
Redaktion
Tortellini
Opskrift
Anette