fbpx 🍨Rabarbertrifli✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli
Underrubrik
Rabarberkompot/crumble/flødeskum
Sidst ændret:
Torsdag den 9. maj, 2019 - 11:36
Beskrivelse

Lækker og nem opskrift på en skøn trifli med rabarberkompot, crumble og flødeskum.

Retten er skøn til når man har gæster, da kompotten kan laves i forvejen og crumble passer sig selv når de er kommet på besøg.

Til sidst skal der "bare" piskes en flødeskum og voila - så har du en dejlig dessert der indeholder alt hvad en dessert skal indeholde: sødt, syrligt, sprødt og cremet.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Kødets mester" - en samtalebog med slagtermester Jan Lund.

Udbytte
10 Portioner
Forberedelsestid
8 timer
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
8 timer, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Rabarberkompot)
1 kg Rabarber
350 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Crumble)
150 g Smør
150 g Sukker
180 g Hvedemel
  Opskriftsgruppe (Piskefløde)
1⁄2 l Piskefløde
Vejledning

Rabarberkompot

Skal laves dagen før.

Skær top og bund af rabarberne og skær dem i stykker à 1-2 cm.

Flæk vanillestangen på langs og skrab vanillekornene ud.

Kom rabarberstykker i en gryde og bland med sukker, vanillestang og vanillekorn.

Tilsæt ½ dl vand – blot så rabarberne ikke brænder på.

Tænd for gryden og rør rundt med jævne mellemrum, til kompotten har en fin konsistens. 

 

Jeg kan godt lide, når der stadig er lidt konsistens tilbage i rabarberne, så jeg tager dem relativt hurtigt fra varmen og hælder kompotten ud i en bradepande eller andet med en stor overflade, så rabarberstykkerne køler hurtigt ned og ikke står og koger videre.

 

Crumble

På dagen.

Rør alle ingredienserne til crumble sammen i en røreskål, til dejen lige netop er samlet.

Rører du for længe, bliver dejen klistret, og så er det svært at bage den sprød. 

Hæld crumblen ud på bagepapir på en bageplade og bag ved 180° varmluft, til den er gylden.

Rør gerne i den et par gange undervejs.

Lad den køle helt af.

 

Flødeskum

Pisk fløden til en let og blød flødeskum.

 

Anretning

Anret rabarberkompot, crumble og flødeskum lagvist i en stor skål eller i portionsskåle.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Rabarbertærte
Opskrift
Anette
Rabarbertrifli
Opskrift
Redaktion
Rabarbersaft
Opskrift
Per Asmussen
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion