fbpx ✅Rabarbertærte🥧med vaniljecreme | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarbertærte med vaniljecreme

Rabarbertærte med vaniljecreme
Sidst ændret:
Onsdag den 6. maj, 2020 - 13:22
Beskrivelse

Endnu en lækker opskrift med rabarber:

Rabarbertærte med vaniljecreme.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 tærte
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
350 g Rabarber (røde)
  Opskriftsgruppe (Tærtedej)
100 g Smør
1⁄2 tsk Salt
200 g Hvedemel
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Vaniljecreme)
3 spsk Sukker
2 spsk Maizena (mel)
2 1⁄2 dl Mælk
1⁄2 tsk Vaniljepulver
Vejledning

Skær koldt smør i tern, kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel.

Ælt smør og melblanding og tilsæt 1 æg til at samle dejen.

Ælt det hele sammen til en kugle, dæk skålen med film og stil den i køleskabet i 1 time.

Pisk æggeblommer med sukker og maizenamel.

Varm en gryde med mælk og vaniljepulver op til kogepunktet.

Hæld den kogende mælk i æggeblandingen lidt efter lidt.

Kom hele blandingen tilbage i gryden, og lad cremen koge i 1-2 minutter under konstant omrøring.

Kom cremen i en skål, og lad den afkøle til stuetemperatur.

Rul dejen ud og placér den i en smurt tærteform på cirka 20 cm. i diameter.

Pres kanterne ind i formen, og stik i bunden med en gaffel.

Forbag tærtebunden ved 180°C i 10 minutter, og lad herefter bunden afkøle lidt.

Skyl rabarber og skær dem i skiver af 1 cm.

Fordel afkølet vaniljecreme på den forbagte bund, læg rabarberstykkerne i et flot mønster rundt i kanten fra yderst til inderst.

Bag tærten færdig midt i ovnen ved 200°C i cirka 25 minutter.

Lad tærten køle helt af inden du tager den ud af formen, for dejen er meget porøs. 

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også