Rabarbercrumble

Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød.
Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn. Rabarber er perfekt i en crumble, da desserten er en perfekt afstemning mellem den sprøde, søde crumble og de bløde, syrlige rabarberstængler. Den kan serveres kold som lun, og så er den et sikkert hit som afslutningen på en god middag - eller blot som en kompagnon til eftermiddagskaffen.
Denne opskrift kommer fra bogen: "Rabarber", skrevet af Søren Staun Petersen.
Sesamfrøene ristes på en tør pande ved middel/lav varme, indtil de er blevet gyldne.
Sukkeret smeltes i en gryde ved middel varme.
Tilsæt sesamfrø, når sukkeret er gyldent, og bland det godt sammen.
Hæld sesamsukkeret ud på et stykker bagepapir og lad det køle af.
Crumble-ingredienserne blandes godt sammen.
Sesamsukkeret knækkes i mindre stykker og tilsættes blandingen.
Skær rabarberne ud i stykker af ca. 2 cm.
Rabarberne vendes i sukker og vaniljesukker og kommes i bunden af et ildfast fad.
Smuldr crumbledejen over og bag det hele ved 200 °C i ca. 25 minutter.
Cremefraiche og rørsukker blandes godt sammen.
Mynte hakkes fint og røres i.
Vi har opskriften fra bogen "Rabarber" fra Muusmann Forlag.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.