fbpx ✅Rabarbercrumble | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble
Beskrivelse

Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød.

Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn. Rabarber er perfekt i en crumble, da desserten er en perfekt afstemning mellem den sprøde, søde crumble og de bløde, syrlige rabarberstængler. Den kan serveres kold som lun, og så er den et sikkert hit som afslutningen på en god middag - eller blot som en kompagnon til eftermiddagskaffen.

Denne opskrift kommer fra bogen: "Rabarber", skrevet af Søren Staun Petersen.

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (SESAMSUKKER)
100 g Sesamfrø
50 g Sukker
  Opskriftsgruppe (CRUMBLE)
100 g Sukker
100 g Hvedemel
100 g Smør
70 g Havregryn
  Opskriftsgruppe (FYLD)
400 g Rabarber
2 spsk Sukker
  Opskriftsgruppe (MYNTEDRESSING)
200 g Creme Fraiche (18 %)
1 spsk Rørsukker
  Mynte (Efter smag)
Vejledning

Sesamfrøene ristes på en tør pande ved middel/lav varme, indtil de er blevet gyldne.

Sukkeret smeltes i en gryde ved middel varme.

Tilsæt sesamfrø, når sukkeret er gyldent, og bland det godt sammen.

Hæld sesamsukkeret ud på et stykker bagepapir og lad det køle af.

Crumble-ingredienserne blandes godt sammen.

Sesamsukkeret knækkes i mindre stykker og tilsættes blandingen.

Skær rabarberne ud i stykker af ca. 2 cm.

Rabarberne vendes i sukker og vaniljesukker og kommes i bunden af et ildfast fad.

Smuldr crumbledejen over og bag det hele ved 200 °C i ca. 25 minutter.

Cremefraiche og rørsukker blandes godt sammen.

Mynte hakkes fint og røres i.

Source

Vi har opskriften fra bogen "Rabarber" fra Muusmann Forlag.

Kategori
Sociale medier
Læs også