fbpx ✅Råstegte kartofler | opskrifter | GastroFun.dk

Råstegte kartofler

Råstegte kartofler
Sidst ændret:
Torsdag den 8. oktober, 2020 - 10:34
Beskrivelse

Sprøde og lækre råstegte kartofler - samt tricket til at lykkedes med dem hver gang.

Råstegte kartofler eller "runde pande pomfritter" som jeg kalder dem over for min 4 årige datter, er et sikkert hit til det meste kød, f.eks. en wienerschitzel, en god bøf eller koteletter.

Vi er ikke smørforskrækkede herhjemme, så de skal helst bades i smør når vi laver disse kartofler eller f.eks. brasede kartofler. Du kan selvfølgelig bruge mindre eller erstatte det af smagsneutral olie, andefedt eller lignende.

Råstegte kartofler

 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
500 g Kartofler
70 g Smør
Vejledning

Start med at skrælle dine kartofler og skær dem i cirka 0,5 - 1 cm tykke skiver. Brug gerne et mandolinjern, så de bliver lige tykke.

Et godt tip til at få ekstra sprøde kartofler er at få trukket stivelsen ud af dem.

Jeg gør det typisk ved at hælde koldt vand i tre skåle. Først kommer jeg kartoflerne i den første skål og lader dem ligge der i 1 minut. Så tages de op og over i den næste skål og får 1 minut der. Til sidst kommer de i den sidste skål og får et minut. 

Tag dem op af skålen og placer dem på et rent viskestykke. Nu vil du faktisk se stivelsen i de forskellige skåle og at der bliver mindre og mindre i hver skål.

Kom smør på panden og tænd den ved middel høj varme (cirka 9/10 ud af 14 på mit komfur) og kom kartoflerne på. 

Krydr med salt og peber.

Man kan ikke lave for store portioner, da det er vigtigt at de ligger cirka i 1 lag.

Vend dem løbende og de er klar efter cirka 25-35 minutter. Tilsæt løbende mere fedstof, hvis kartoflerne får suget dem alle.

Tag dem af panden og kom dem gerne på noget fedtsugende papir/rent viskestykke inden servering.

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier