fbpx 🥔Pommes Anna med peberrodspuré og ramsløgsbearnaise | opskrifter | GastroFun.dk

Pommes Anna med peberrodspuré og ramsløgsbearnaise

Pommes Anna med peberrodspuré og ramsløgsbearnaise
Beskrivelse

Lækker vegansk opskrift med Pommes Anna, peberrodspuré og ramsløgsbearnaise.

Her er endnu et bevis på at vegansk mad sagtens kan erstatte "normalt" mad og selv klassikere som Pommes Anna og bearnaise kan laves uden brug af smør.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pommes Anna)
200 g Smør (Plantesmør)
1 Løg (Stort)
  Citrontimian (1 potte)
2 fed Hvidløg
  Salt
  Peber (Fra kværn)
100 g Smør (Plantesmør)
  Opskriftsgruppe (PeberrodspurĂ©)
150 g Smør (Plantesmør)
1 dl Sojadrik (Neutral)
  Peberrod (Frisk. 8 cm)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Ramsløgsbearnaise)
25 g Smør (Plantesmør)
25 g Hvedemel
1 dl Sojadrik (Neutral)
1 dl Olie (Ramsløgsolie)
1 spsk Eddike (Estragoneddike)
1 tsk Grøntsagsfond (I pulverform)
2 g Salt
  Havesyre (3 blade)
  Citrontimian (1 potte. Til pynt)
  rød skovsyre (1 potte. Til pynt)
Vejledning

Pommes Anna

Smelt plantesmør, og sæt til side.

Pil løg, og snit meget fint.

Klip hele potten med citrontimian, og hak meget fint.

Pil hvidløg, og riv på et rivejern.

Bland løg, timian og hvidløg, og rør godt sammen.

Skær to kartofler ad gangen i 1-2 mm skiver på en mandolin, og læg skiverne halvt oven på hinanden, så de former et langt bånd som tagsten på et hus.

Gentag processen med de sidste kartofler, sĂĄ du har 4 bĂĄnd.

Pensl nu alle skiverne med det smeltede plantesmør, og fordel løgblandingen jævnt.

Krydr med salt og peber, og rul hvert bĂĄd stramt op som en roulade.

Bind hver rulle sammen med en kødsnor, så de ikke går op under tilberedning.

Skær top og bund til, så du har en lige overflade.

Steg dem med det samme i olivenolie og det resterende plantesmør, til de er flot karamelliserede på begge sider.

Kom dem på en bakke i ovnen pa 175 grader, og bag, til kartoflerne er møre hele vejen igennem.

Når de er møre, fjernes kødsnoren lige inden servering.

 

Peberrodspuré

Skær skræl af selleri, og skær i grove stykker.

Varm en gryde med plantesmør, og sauter selleristykkerne heri, uden de tager farve.

Efter 10 min. tilføjes sojadrik, og kog selleri mør under låg ved middelvarme, til de er helt møre.

Blend det hele til en glat pure, og smag til med salt.

Skræl peberrod, og skær i små stykker.

Læg stykkerne i koldt vand i 15 min.

Juice peberroden.

Smag selleripureen til med peberrodsjuicen, til du har en fin balance mellem selleri og stærk peberrod.

Slut af med lidt salt og et par drĂĄber citronsaft.

 

Ramsløgsbearnaise

Smelt smør, og bag af i en gryde med hvedemel.

Tilsæt sojadrik lidt ad gangen, og kog op.

Tilsæt ramsløgsolie, estragoneddike og grøntsagsfond.

Er saucen en anelse for tyk, kan du tilføje lidt koldt vand.

Smag til med salt.

 

Servering

Snit havesyreblade helt fint på tværs af bladet, og tilsæt i saucen lige inden servering.

Pluk en masse blade citrontimian og rød oxalis, og gem.

Så snart dine pommes Anna er færdige, varmer du peberrodspureen op.

Smag evt. til med peberrod igen, hvis den mangler det sidste.

Lun saucen.

Læg 2 spsk. peberrodspure i midten af en flad tallerken.

Læg en pommes Anna ovenpå, og anret en spsk. sauce rundt om.

Pynt af med urterne.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier