fbpx Pizzadej med fordej 🍕 - fuldkorn | opskrifter | GastroFun.dk

Pizzadej med fordej - fuldkorn

Pizzadej med fordej - fuldkorn
Sidst ændret:
Onsdag den 9. oktober, 2019 - 11:04
Beskrivelse

Der er ingen tvivl om, at surdejsbrød er det bedste, men det kræver også tid og opmærksomhed. Hvis man gerne vil bage lækkert brød alligevel, så er det næstbedste en fordej eller poolish. Her er en opskrift på pizzadej lavet med fordej og med en lille smule fuldkorn, der giver brødet mere dybde og en lækker krumme.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
13 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
13 timer, 36 minutter
Ingredienser
6 g Gær
1 spsk Honning
300 g Vand (20-25 grader celsius)
300 g Hvedemel
100 g Vand
200 g Tipo 00
179 g Hvedemel
30 g Rugmel
20 g Salt
Vejledning

Rør vand, gær og honning til gæren er opløst.

Tilsæt mel og rør sammen.

Lad fordejen stå på køkkenbordet 10-12 timer.

Bland fordej og vand.

Tilsæt melet og rør det sammen – bare lige nok til, at det ligner dej.

Lad det stĂĄ i 30-60 min. med film over (autolyse).

Tilsæt salt og ælt på maskine – 7 min. på laveste hastighed og 3-4 min. på højeste hastighed.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, ælt den ganske kort og skær den ud i  4-6 lige store dele.

Spænd hver del op og stil dem til hævning på en meldrysset plade med film over.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, så tænd ovnen på MAX.

Rul dejen ud til en pizza og fyld den.

Bag 4-8 min alt efter ovnens max temperatur.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Simpel italiensk pizzadej
Opskrift
Thomas