fbpx 🍕 Pizzadej 🍕 | opskrifter | GastroFun.dk

Pizzadej

Pizzadej
Beskrivelse

Her får du en autentisk opskrift på lækre, italienske pizzaer. Dejen er nem at arbejde med, og bundende får den helt rigtige sprøde og lette konsistens. 

Samme dej kan i øvrigt også bruges til hjemmebagte pitabrød.

Udbytte
8 stk.
Foreberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
5 dl Vand (lunkent)
25 g Gær
1 spsk Groft salt
1⁄2 dl Olivenolie
800 g Mel (Tipo 00)
  Olivenolie (til senere brug)
Vejledning

Pizzadej:

Rør gæren ud i lunkent vand. 

Tilsæt 400 gram mel og rør godt - brug meget gerne en røremaskine.

Tilsæt saltet og rør godt.

Tilsæt det sidste mel (hold altid lidt mel tilbage) og derefter olien. 

Rør dejen godt sammen, til den er smidig og glat.

Lad dejen hæve under en badehætte eller et fugtigt viskestykke i minimum 60 minutter. 

Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord. 

Del den i 8 dele og rul hver del sammen til en stram kugle.

Placer dejkuglerne på et meldrysset underlag (f.eks. en bradepande eller bakke) med lidt mellemrum i mellem hver (3-5 centimeter) og smør dem med lidt olie.

Dæk med film eller et fugtigt viskestykke, til dejen skal bruges. 

 

Bagning af pizzaer:

Rul dejen tyndt ud og kom det ønskede fyld på.

Bag pizzaerne i cirka 3-5 minutter ved 250-300 grader varmluft (eller så varm, som ovnen kan blive) på et bagestål.

Server straks!

Noter

Bagestålet kan købes her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion