Pizza med serranoskinke og trøffel

Pizza med serranoskinke og trøffel
Beskrivelse

Denne lækre pizza er bagt på bagestål og har en hjemmelavet, langtidshævet dej. 

Udbytte
2 Pizzaer
Foreberedelsestid
18 timer
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
18 timer, 4 minutter
Ingredienser
160 g Tipo 00
1 dl Vand
2 spsk Olie (Olivenolie)
1⁄2 tsk Salt
1 g Gær
4 spsk Passata
1 Mozarella (Bøf)
1⁄2 Trøffel (Sommertrøffel)
Vejledning

Pizzadej

Vi starter normalt på denne dej aftenen inden vi skal have vores pizzaer.

Hæld vandet i en skål og opløs gæret der i.

Tilsæt olie og salt og rør det godt rundt. Tilsæt derefter mel løbende indtil dejen føles rigtig. Dejen er ret våd, men det gør ikke spor.

Lad det hæve natten over ved stuetemperatur.

Næste dag skal dejen på et meldrysset bord og deles i 2 stykker, der skal formes til kugler.

Smør kuglerne i olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver op, så de må ikke stå for tæt på hinanden. Dæk dem til med plasticfolie og sæt det i køleskabet.

2 timer før dejen skal bruges, skal de tages ud af køleskabet.

Kuglerne/dejen skal placeres på et meldrysset bord og rulles så tyndt som overhoved muligt på med en kagerulle. 

 

Pizza

Rul dejen tyndt ud og smør begge to med 2 spsk. passata (den kan også være blendet, hakket tomater). 

Fordel den skiveskårede bøfmozarelle og 2 skiver serranoskine på dem begge og drys med revet ost.

Bag pizzaen på et bagestål ved 275 grader varmluft i 4 minutter.

Pizza

Riv trøffel hen over og server straks.

Pizza

 

Noter

Du kan med fordel komme grøn pesto på pizzaen, det smager dejligt.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier