fbpx ūüćēHjemmelavet Pizza Margherita | opskrifter | GastroFun.dk

Pizza Margherita

Pizza Margherita
Sidst ændret:
Tirsdag den 15. oktober, 2019 - 13:39
Beskrivelse

Dette er min udgave af den dejlige klassiker margarita pizza.

Der findes rigtig mange m√•der at lave pizza p√•, og jeg vil slet ikke begive mig ud i diskussionen om, hvorvidt ananas h√łrer hjemme p√• en pizza eller ej.

Jeg er dog nok mest til den slags pizza, der "lugter lidt af Italien": En ultratynd bund med en sparsom mængde fyld. Det vil sige det komplet modsatte af den populære "Meatlover" nede fra grillen ;-)

Pizza Margherita

En rigtig Pizza Margherita er under alle omst√¶ndigheder et godt udgangspunkt, n√•r man laver pizza, og s√• kan man eventuelt tilf√łje en smule salami eller skinke, hvis man gerne vil have k√łd p√• sin pizza.

Man kan også smide lidt svampe eller oliven ovenpå, men husk nu: LESS IS MORE, når vi snakker vaskeægte italiensk pizza.

 

Hvad er Pizza Margherita?

Det siges, at Margherita-pizza blev lavet til ære for den italienske Dronning Margherita.

En Margherita-pizza består ikke af andet end en perfekt, tynd pizzabund toppet med krydret tomatsauce, mozzarella, parmesan og frisk basilikum.

Den r√łde tomatsovs, den hvide ost og det¬†gr√łnne basilikum symboliserer p√• smukkeste og mest simple¬†vis farverne i¬†det italienske flag, Tricolore.

Pizza Margherita

 

Pizza tomatsauce

Jeg laver altid denne pizzasauce, da den kan laves på bare ét minut, og den skal hverken tilberedes eller varmes op.

Jeg HAMSTRER tomatpassata, når det er på tilbud, da jeg altid bruger det til vores pizzaaften, som vi har cirka hver tredje uge.

Derudover er passata bare rigtig dejligt i en tomatsovs, pasta med k√łdsovs eller lasagne.

Du kan dog også sagtens bruge hakkede tomater fra dåse - så skal du blot blende dem forinden, så saucen bliver helt lind.

 

Pizza Margherita opskrift

Jeg bager¬†altid mine pizzaer p√• bagest√•l, da det hj√¶lper mig med at f√• en RYGENDE varm ovn, hvilket er helt essentielt for en perfekt spr√łd og l√¶kker pizza.

Og s√• bliver min tynde pizzadej bare¬†superspr√łd.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
5 timer, 34 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pizzadej)
4 dl Vand
10 g Gær
1 spsk Salt
750 g Tipo 00 (cirka)
1 dl Olie
  Opskriftsgruppe (Tomatsauce)
1 ds Passata (cirka 500 gram. Kan erstattes af hakkede tomater, der dog lige skal blendes)
1 tsk Cayennepeber (cirka)
1 tsk L√łgpulver (cirka)
1 tsk Hvidl√łg (cirka)
  Opskriftsgruppe (Topping)
400 g Mozarella (b√łfmozzarella)
200 g Revet ost (mozzarella)
  Pesto (gr√łn. Kan udelades, jeg synes bare at et par sm√• klatter p√• hver pizza giver en dejlig dybde)
Vejledning

Pizzadej

  1. Vand, g√¶r og salt k√łres sammen p√• en r√łremaskine. Det er nemmest med en r√łremaskine, men du kan ogs√• g√łre det ved h√•ndkraft.
  2. Den f√łrste halvdel af melet k√łres i og herefter olien.
  3. Den resterende del af melet k√łres i, indtil den slipper siderne.
  4. Lad dejen hæve i 4 timer med et klæde henover skålen ved stuetemperatur.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  6. Del dejen i seks  "boller" og stil dem til efterhævningen i 1 time under et viskestykke. Jeg plejer at sætte dem på en meldrysset bakke eller stort ildfast fad, så de ikke kan hæve ud over siderne.
  7. Drys atter mel på bordet rul én efter én de seks dejboller til pizzabunde. De skal være så tynde som overhovedet muligt.
  8. Kom pizzaerne over på en pizzaspatel med bagepapir på.

 

Tomatsauce

  1. H√¶ld din passata i en sk√•l sammen med caynnepeber, hvidl√łgs- og l√łgpulver.
  2. Smag til med salt og peber.

 

Samling af pizzaen

  1. Sm√łr din tomatsauce i et tyndt lagt p√• pizzabunden.
  2. Fordel et j√¶vnt lag af den¬†revne ost og kom skiver af b√łfmozzarella ovenp√•. Hvis du er til det, s√• tilf√łj et par sm√• klatter af en gr√łn pesto¬†p√•. Det smager helt forrygende!
  3. Bag én pizza ad gangen: Placér pizzaen i ovnen på bagepapiret og bag den i 4 minutter ved din ovns maksimale temperatur. Min ovn kan jeg sætte på 300 grader varmluft og bagestålet hjælper mig med at holde den brandvarm.
  4. Server straks.
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Simpel italiensk pizzadej
Opskrift
Thomas
Italiensk pizza
Opskrift
Anette
Italiensk pizza
Opskrift
Per Asmussen
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion