fbpx 🍝Lynhurtig pasta med kødsovs✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Lynhurtig pasta med kødsovs

Lynhurtig pasta med kødsovs
Beskrivelse

Lynhurtig pasta med kødsovs på cirka 20 minutter - så bliver det ikke meget nemmere.

Velsmagende og billig ret - perfekt til en travl børnefamilie eller dig der er kommet sent hjem fra arbejdet.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
18 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
500 g Pasta
2 ds Løg
1 fed Hvidløg
1 dl Vin (rød eller hvid)
4 dl Passata (eller to dĂĄser hakkede og flĂĄede tomater)
  Krydderier (salt og peber)
  Eddike
  Sukker
  Parmesan (til servering)
Vejledning

Kødsovs:

Kog 500 gram tør pasta efter anvisningen. Her har jeg brugt penne, men du kan sagtens bruge andre slags.

Skær løg og hvidløg i tern.

Skræl gulerødderne og skær ligeledes dem i tern. Alternativt kan du rive gulerødderne, så vil de næsten gå i ét med kødet i den færdige sovs, så børn eller andre grøntsagsforskrækkede ikke vil opdage dem. 

Svits løg, hvidløg og gulerødder i olie på en stor, middelvarm sauterpande.

Tag blandingen op og stil den til side.

Skru nu helt op for blusset og kom halvdelen af det hakkede oksekød på sammen med lidt mere olie.

Krydr med salt og peber og steg, til kødet har fået stegeskorpe og har skiftet farve hele vejen rundt.

Tag kødet op.

Kom igen lidt mere olie på panden og giv resten af kødet stegeskorpe.

Når kødet er klart, kommes resten af kødet samt grønsagerne tilbage i panden.

Tilsæt 1 dl. vin og enten 2 dåser flåede og hakkede tomater eller passata.

Lad det koge op og skru derefter ned til middel varme.

Lad saucen koge i endnu 5-10 minutter.

Slut af med at smage saucen til med en smule sukker, citronsaft og eddike samt salt og peber.

 

Pasta:

Kog pastaen efter pakkens anvisning.

Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra - gem cirka 1 dl. af kogevandet.

Pastaen og 1 dl. kogevand blandes sammen med kødsovsen, og alt varmes igennem i cirka 1 minut.

Riv rigeligt parmesan henover, og retten er klar.

Lynhurtig pasta med kødsovs

Lynhurtig pasta med kødsovs

Noter

Hvis du har lidt bedre tid, kan du med fordel tage kødet ud af køleskabet 30 minutter før, det skal steges. Det gør det nemmere for kødet at danne stegeskorpe, da koldt kød på en varm pande typisk vil begynde at "koge". Det er også derfor, vi anbefaler, at du ikke steger alt kødet på en gang, men i stedet deler portionen op i to.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier