fbpx ūü•ô Pitabr√łd med falafel | opskrifter | GastroFun.dk

Pitabr√łd med falafel

Pitabr√łd med falafel
Underrubrik
Serveret med haydari, yoghurtdressing og spr√łd salat
Beskrivelse

Hjemmebagte pitabr√łd med fyld af falafel, spidsk√•lssalat og¬†yoghurtdressing samt den tyrkiske fetadip haydari, som er en l√¶kker, cremet dip best√•ende af bl.a. fetaost og bagt r√łd peberfrugt.¬†

Vi giver dig her opskriften p√• det hele, s√• du selv kan servere det l√¶kreste, gr√łnne m√•ltid fuld af smag.¬†

Hjemmebagte pitabr√łd smager bare bedst, og du kan finde vores l√¶kre opskrift lige her.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
24 timer, 8 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
25 timer, 8 minutter
Ingredienser
200 g Feta
1⁄2 bdt Koriander
1 knsp Cayennepeber
2 spsk Olivenolie
1 1⁄2 dl Yoghurt (Kan erstattes af f.eks. skyr, A38 eller et lign. surm√¶lksprodukt)
1⁄4 Lime (Saften heraf)
  Krydderier (salt og peber)
1⁄2 Spidsk√•l (fintsnittet)
3 spsk Olivenolie
1⁄2 Citron (saften heraf)
  Krydderier (salt og peber)
  Syltede r√łdl√łg (Se link til opskrift i vejledningen. )
400 g Kik√¶rter (t√łrrede (400 gram t√łrrede kik√¶rter svarer til 800 gram udbl√łdte).)
2 tsk Salt
1 spsk Spidskommen
2 spsk Rasp
2 spsk Citronsaft
1 spsk Citronskal (fintrevet (kan undlades).)
1⁄2 l Olie (til fritering)
Vejledning

Falafel:

L√¶g de t√łrrede kik√¶rter i bl√łd i vand i et d√łgn.

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt i en sigte. Lad dem afdryppe. 

Kom de udbl√łdte kik√¶rter¬†op i en blender sammen med de √łvrige ingredienser.¬†

Blend det hele godt sammen, til du har en sammenhængende masse, du kan forme til runde kugler.

Form runde falafler med en spiseske i hånden og steg dem i den varme olie i en dyb pande.

Når falaflerne er gyldne på alle sider, tages de op.

Lad de f√¶rdige falafler¬†dryppe af p√• et stykke k√łkkenrulle.

Pitabr√łd med falafel

Pitabr√łd med falafel

Haydari

Skyl peberfrugten, fjern stilk og kerner og del den i to halvdele.

Bag peberfrugten i 25 minutter ved 170 grader varmluft. Den skal være bagt uden at være brændt.

K√łl Peberfrugten¬†let af og kom¬†den i en pose. L√¶g den i k√łleskabet i 30 minutter.

Fl√•/Fjern skindet og blend peberfrugten sammen med alle de √łvrige¬†ingredienser.¬†

Lad haydarien¬†tr√¶kke i minimum 15 minutter f√łr servering.Haydari
 

Salat med k√•l og syltede r√łdl√łg

Skyl spidskålen og skær den i kvarte på langs.

Snit kålen meget fint.

Pres citronen og hæld saften i en lille skål.

R√łr olivenolie og¬†limesaft¬†sammen og smag dressingen¬†til med salt og peber.

Hæld dressingen over den fintsnittede spidskål.

Pynt salaten med¬†syltede r√łdl√łg.

Pitabr√łd med falafel

 

Pitabr√łd med falafel

Yoghurtdressing

Skyl persillen grundigt og lad den dryppe godt af. 

Hak persillen mellemfint.

Kom yoghurt¬†i en sk√•l og tils√¶t presset hvidl√łg og hakket persille.

Smag yoghurtdressingen til med salt, peber og friskpresset limesaft.

 

Servering:

Server de lune, friskbagte pitabr√łd sammen med fyldet i sk√•le og lad hver enkelt selv fylde sit br√łd, som de har lyst.¬†¬†

Pitabr√łd med falafel

 

Noter

I stedet for selv at udbl√łde kik√¶rterne¬†kan du k√łbe udbl√łdte, kogte kik√¶rter p√• d√•se i de fleste dagligvarebutikker. V√¶r dog opm√¶rksom p√•, at kik√¶rter p√• d√•se b√•de¬†er udbl√łdte og¬†kogte, hvorfor de er noget bl√łdere i konsistensen end de udbl√łdte kik√¶rter, vi anvender i denne opskrift.¬†

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier