fbpx Pita 🥙med falafel, haydari og rødkål | opskrifter | GastroFun.dk

Pita med falafel, haydari og rødkål

Pita med falafel, haydari og rødkål
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 13:40
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
27 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
28 timer, 20 minutter
Ingredienser
100 g Rødkål
Vejledning

Opskrifterne på de forskellige elementer i retten kan findes her:

- Pitabrød

- Falafel

- Haydari

 

Rødkål

Snit rødkålen i fine, tynde stykker og steg dem i smør ved mellemhøj varme. Når de får en smule farve tilsættes lidt hvidvin og citronsaft og lad det simre i 7-10 minutter.
De er hermed klar til serveringen.

Skær pitabrødet op i toppen og fyld den med med rødkål, falafel, haydari i lag og spis det straks. 

 

Noter

Pita/pitabrød er et rundt fladbrød lavet med gær og hvede. Ordet Pita er det græske ord for flad. Pitabrød bruges ofte i landene omkring middelhavet og rimer især på falafel, kebab, haydari og hummus.

Haydari er en cremet og lækker dip, der består af feta ost, brændte peberfrugter, olie og krydderier.

Falafel er en stegt frikadelle uden kød. Der er meget udbredt i Mellemøsten og kødfarsen er erstattet af kikærter. I dagligdagen er betegnelsen "Falafel" en henvisning til en pitasandwich med falafel i, men ordet "falafel" kommer fra det arabiske ord "filfil", der betyder peber.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier