fbpx 🍤Pil selv rejer | opskrifter | GastroFun.dk

Pil selv rejer

Pil selv rejer
Underrubrik
Serveret med grydebrød og hjemmerørt mayo
Beskrivelse

Pil-selv søkogte rejer: Sü er det (svensk) sommer!

Hvad er det, der gør søkogte rejer til noget sÌrligt? Søkogte rejer er en af yndlingsspiserne blandt svenskerne. Som navnet indikerer, koges rejerne i saltlage ombord pü rejetrawlerne. Dette sker straks efter fangsten.

Pil-selv rejer hÌnger uløseligt sammen med sol og sommer. Jeg købte de søkogte rejer hos den lokale fiskehandler, og nür rejerne skal pilles, bliver det altid til et hyggeprojekt, som vi gür sammen om herhjemme :-)

Det skønne ved disse rejer er, at de, grundet deres store smag, kan indgü i de mest simple retter med meget fü ingredienser - og alligevel smage sü englene synger!

Her blev de serveret med grydebrød og hjemmerørt trøffelmayo - og intet andet. Normalt bruger jeg sennep i min mayo, men undlod det her, da jeg ikke ville overdøve trøffelsmagen.

Denne opskrift gør det fint som enten forret eller en hovedret, nür det skal vÌre lidt lettere.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Rejer (Søkogte og med skal. MĂŚngde efter behov)
4 spsk Opskriftsgruppe (Trøffelmayo)
1 tsk Salt
1⁄2 dl Trøffelolie (Olivenolie tilsat rigtig trøffel og ikke essens)
  Olie (Smagsneutral, f.eks. vindruekerne/raps/solsikke. MĂŚngde efter behov)
  Hvid peber (Efter smag)
  Flagesalt (Efter smag)
  Citronsaft (Efter smag)
Vejledning

Søkogte rejer

LĂŚg rejerne i en sigte og skyl dem under vandhanen.

Start med et vride hovedet af rejen.

KassĂŠr hovedet.

Derefter fjernes skallen fra kroppen: Rejen har to "sĂŚt"/rĂŚkker af ben. Hold med den ene hĂĽnd om halen. Med den anden hĂĽnd tager du fat om den ene rĂŚkke af ben og river benene om mod ryggen og ned igen mod den modsatte rĂŚkke af ben i en glidende, cirkulĂŚr bevĂŚgelse. Herefter er halen lige til at glide af kroppen. Se evt. fremgangsmetoden i videoen herunder.

 

Hjemmerørt trøffelmayo

Sørg for at alle ingredienser er omtrent samme temperatur: Tag ingredienserne ud af køleskabet i god tid og mül dem af.

Pisk Ìggeblommen sej sammen med salt.

TilsĂŚt. hvidvinseddike under piskning.

TilsÌt dernÌst smagsneutral olie, indtil den har den ønskede tykkelse.

Smag til med hvid peber, flagesalt og citronsaft.

 

Ristet grydebrød

Her brugte jeg grydebrødet fra denne opskrift.

Rist brødet pü den ene side.

Smør den ristede side med trøffelmayo.

PlacĂŠr de pillede rejer herpĂĽ.

Rejerne kan fordeles pü alle fire skiver brød, men jeg foretrÌkker mange rejer pü en skive - derfor ristede jeg to skiver per person, men serverede kun Ên rejemad til os hver.

Den anden skive blev ogsü smurt med trøffelmayo, men blev i stedet serveret med varmrøget laks ovenpü.

Rejer og varmrøget laks

 

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Grydebrød i stegeso
Opskrift
Anette
Hjemmelavet Mayonnaise
Opskrift
Per Asmussen