fbpx Pebernødder | opskrifter | GastroFun.dk

Pebernødder

Pebernødder
Underrubrik
Verdens bedste pebernødder
Beskrivelse

Pebernødder hører julen til, og for mig er juletiden lig med bagetid og hyggetid med familien.

Mange familier har deres egen opskrift, men dette er hele familiens favorit. 

Som oftest når vi at bage denne opskrift et par gange inden vi når juledagende...og ja vi kunne da bare bage en dobbelt portion, men sandheder er jo at friskbagt bare er bedst.

Udbytte
1 Portion
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
250 g Smør (stuetemperateret)
250 g Sukker
1 tsk Bagepulver
1 tsk Kardemomme
2 tsk Hvid peber
1 tsk Kanel
500 g Hvedemel
Vejledning

Kom smør og sukker op i en røreskål og pisk smør og sukker godt sammen. Herefter skal fløden piskes i ved en lav hastighed, så der ikke er fløde i hele køkkenet.

Bland de øvrige tørre ingredienser sammen i en skål, inden blandingen røres ud i dejen.

Ælt dejen færdig med hænderne, til en fast dej.

Rul dejen ud i pølser på tykkelse med en lillefinger og skær stykker på 1 centimeter.

Placer pebernødderne på bageplader med bagepapir. Brug en fugtig finger til at glatte toppene ud.

Bag pebernødderne i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i 7-10 minutter.

Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så tjek til pebernødderne efter 5 minutter.

 

Lad de færdig bagte pebernødder afkøle på en bagerist, inden de kommes på kagdåser.

Det er dog vigtigt at prøvesmage sine pebernødder imens de stadig er lune, dette er en af vores faste traditioner og den kan man ikke springe over.

Source

Se flere opskrifter på julebag her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier