fbpx ūü•ßPassionst√¶rte med hvid chokolade og citrus | opskrifter | GastroFun.dk

Passionstærte med hvid chokolade og citrus

Passionstærte med hvid chokolade og citrus
Sidst ændret:
Torsdag den 28. november, 2019 - 12:44
Beskrivelse

Dette er min helt egen opskrift p√• en sk√łn passionst√¶rte!

Den er bagt p√• en l√¶kker, spr√łd kiksebund af Digestivekiks og fyldt med en supercremet og syrligs√łd passionsganache,¬†lavet p√• hvid chokolade.

 

Sydens sol i frugtform

De fleste mennesker er helt vilde med chokoladeganache, fordi det er en s√• bl√łd og cremet fornemmelse i munden og fyldigt¬†i smagen. Det smarte ved at bruge hvid chokolade er, at du kan give ganachen n√¶rmest lige den smag, du √łnsker. Det er s√¶rligt velegnet, hvis du vil lave en ganache med tydelig frugtsmag.

Og det er lige det, vi vil med denne opskrift.

Passionsfrugt, der faktisk slet ikke er en frugt, men derimod et bær, er kendt for sin syrlige og utroligt eksotiske smag. Den smager simpelthen af at sidde på en sydlandsk strand og se solen gå ned over havet.

Og hvis man kan indkapsle d√©n f√łlelse i en kage, s√• er det sv√¶rt at forestille sig, at den ikke falder i god jord hos de fleste..

 

 

Den perfekte Digestive kiks

Kiksebund er virkelig lækkert i kager, og Digestive kiks er nærmest som skabt til formålet, både takket være den ret karakteristiske smag og konsistens, som en rigtig god Digestivekiks skal have.

Digestivekiks kommer i mange¬†b√•de billigere og dyrere udgaver, og det er selvf√łlgelig smag og behag, hvilken der er den bedste. Overordnet set skal en god Digestivekiks dog helst have en dejlig "kornagtig" smag, en god tilpas fedme og ikke v√¶re for t√łr,¬†og s√• skal den v√¶re b√•de s√łd¬†og let salt i smagen. Den skal ogs√• helst smuldre ret nemt og hurtigt i munden og ikke v√¶re alt for kompakt i konsistensen.

 

Passionstærte med hvid chokolade og citrus opskrift

Du kan bage din t√¶rte i lige den form, du √łnsker. Rent m√¶ngdem√¶ssigt passer denne opskrift til en 25 x 8 centimeter t√¶rteform.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
4 timer
Tid i alt
5 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
100 g Kiks (havrekiks eller Digestive)
  Salt (1 nip)
50 g Sm√łr
  Opskriftsgruppe (Passionsganache)
200 g Hvid chokolade (Callebaut eller andre små ’knapper’)
100 ml Passionsfrugtpuré (eller passionsfrugtsaft uden kerner)
1⁄2 Citron (saft + skal)
  Opskriftsgruppe (Passionsgel√©)
  Husblas (4 blade)
100 ml Passionsfrugtpuré (eller passionsfrugtsaft uden kerner)
1⁄2 dl Citronsaft
1⁄2 dl Sukker
Vejledning

Kiksebund

1)    Blend kiksene til krummer og bland med salt.

2)¬†¬† ¬†Smelt sm√łrret og bland det sammen med kiksekrummerne.

3)    Fordel massen i en aflang tærteform beklædt med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. 

4)¬†¬† ¬†Kom kiksebunden i k√łleskabet.

 

Passionsganache

1)    Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.

2)¬†¬† ¬†Bring fl√łde, passionsfrugt og citron til kogepunktet i en lille gryde, og h√¶ld det herefter over chokoladen.

3)¬†¬† ¬†R√łr rundt i midten af sk√•len med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Stavblend evt. hvis den ikke bliver blank nok.

4)¬†¬† ¬†Fordel ganachen p√• kiksebunden i t√¶rteformen, og stil t√¶rten i k√łleskabet til den her helt afk√łlet, minimum 3 timer.

 

Passionsgelé

1)¬†¬† ¬†L√¶g husblas i bl√łd i koldt vand.

2)    Bland citronsaft og passionssaft med sukker.

3)    Smelt husblas ved lav varme, og bland med frugtsaften.

4)¬†¬† ¬†Fordel v√¶sken p√• t√¶rten og s√¶t den tilbage p√• k√łl til gel√©en helt har sat sig.

5)¬†¬† ¬†Pynt evt. med hvide chokoladeperler, smeltet hvid chokolade og gr√łnne urter.

Source

F√łlg mig p√• Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Chokolade karamel tærte
Opskrift
Anette
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion