fbpx 🥧Passionstærte med hvid chokolade og citrus | opskrifter | GastroFun.dk

Passionstærte med hvid chokolade og citrus

Passionstærte med hvid chokolade og citrus
Sidst ændret:
Torsdag den 28. november, 2019 - 12:44
Beskrivelse

Dette er min helt egen opskrift på en skøn passionstærte!

Den er bagt på en lækker, sprød kiksebund af Digestivekiks og fyldt med en supercremet og syrligsød passionsganache, lavet på hvid chokolade.

 

Sydens sol i frugtform

De fleste mennesker er helt vilde med chokoladeganache, fordi det er en så blød og cremet fornemmelse i munden og fyldigt i smagen. Det smarte ved at bruge hvid chokolade er, at du kan give ganachen nærmest lige den smag, du ønsker. Det er særligt velegnet, hvis du vil lave en ganache med tydelig frugtsmag.

Og det er lige det, vi vil med denne opskrift.

Passionsfrugt, der faktisk slet ikke er en frugt, men derimod et bær, er kendt for sin syrlige og utroligt eksotiske smag. Den smager simpelthen af at sidde på en sydlandsk strand og se solen gå ned over havet.

Og hvis man kan indkapsle dén følelse i en kage, så er det svært at forestille sig, at den ikke falder i god jord hos de fleste..

 

 

Den perfekte Digestive kiks

Kiksebund er virkelig lækkert i kager, og Digestive kiks er nærmest som skabt til formålet, både takket være den ret karakteristiske smag og konsistens, som en rigtig god Digestivekiks skal have.

Digestivekiks kommer i mange både billigere og dyrere udgaver, og det er selvfølgelig smag og behag, hvilken der er den bedste. Overordnet set skal en god Digestivekiks dog helst have en dejlig "kornagtig" smag, en god tilpas fedme og ikke være for tør, og så skal den være både sød og let salt i smagen. Den skal også helst smuldre ret nemt og hurtigt i munden og ikke være alt for kompakt i konsistensen.

 

Passionstærte med hvid chokolade og citrus opskrift

Du kan bage din tærte i lige den form, du ønsker. Rent mængdemæssigt passer denne opskrift til en 25 x 8 centimeter tærteform.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
4 timer
Tid i alt
5 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
100 g Kiks (havrekiks eller Digestive)
  Salt (1 nip)
50 g Smør
  Opskriftsgruppe (Passionsganache)
200 g Hvid chokolade (Callebaut eller andre små ’knapper’)
100 ml Passionsfrugtpuré (eller passionsfrugtsaft uden kerner)
100 ml Piskefløde
1⁄2 Citron (saft + skal)
  Opskriftsgruppe (Passionsgelé)
  Husblas (4 blade)
100 ml Passionsfrugtpuré (eller passionsfrugtsaft uden kerner)
1⁄2 dl Citronsaft
1⁄2 dl Sukker
Vejledning

Kiksebund

1)    Blend kiksene til krummer og bland med salt.

2)    Smelt smørret og bland det sammen med kiksekrummerne.

3)    Fordel massen i en aflang tærteform beklædt med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. 

4)    Kom kiksebunden i køleskabet.

 

Passionsganache

1)    Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.

2)    Bring fløde, passionsfrugt og citron til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det herefter over chokoladen.

3)    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Stavblend evt. hvis den ikke bliver blank nok.

4)    Fordel ganachen på kiksebunden i tærteformen, og stil tærten i køleskabet til den her helt afkølet, minimum 3 timer.

 

Passionsgelé

1)    Læg husblas i blød i koldt vand.

2)    Bland citronsaft og passionssaft med sukker.

3)    Smelt husblas ved lav varme, og bland med frugtsaften.

4)    Fordel væsken på tærten og sæt den tilbage på køl til geléen helt har sat sig.

5)    Pynt evt. med hvide chokoladeperler, smeltet hvid chokolade og grønne urter.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Chokolade karamel tærte
Opskrift
Anette
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier