fbpx 🍖 Ovnstegt Lammekrone 🍖 | opskrifter | GastroFun.dk

Ovnstegt Lammekrone

Ovnstegt Lammekrone
Underrubrik
Serveret med rosmarinbagte kartofler, tzatziki og frisk spinatsalat
Beskrivelse

Opskrift på Lammekrone i ovn, serveret med rosmarinbagte kartofler, tzatziki og frisk spinat salat. Lammekronen er en af de fineste (og klart flotteste) udskæringer på et lam. Vi giver dig en simpel opskrift her på hvordan du ved hjælp af en ovn og lidt hviletid får en smuk og dejlig ret.

Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
2 kg Kartoffel
2 spsk Olie
  Krydderier (Salt, peber og frisk rosmarin)
4 fed Hvidløg
3 spsk Olie
  Krydderier (Salt og peber)
400 g Babyspinat
1⁄2 Agurk
50 g Feta
Vejledning

Rosmarinbagte kartofler

Behold skrællet på kartoflerne og vask dem grundigt inden de koges i letsaltet vand i 5 minutter.

Lad dem tørre Vask kartoflerne og kog dem i 5 minutter.

Lad dem tørre i et dørslag i 5 minutter og læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt, peber, frisk rosmarin og vend dem i olien.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i 50 minutter.

Kartoflerne er klar til servering.

 

Ovnstegt Lammekrone

Start med at pudse det værste lag fedt af lammekronerne og rids fedtlaget på kryds og tværs.

Brun kødet i olivenolie på en varm pande i et par minutter.

Læg lammekronerne i et ildsfast fad med fedtet opad og læg et par kviste rosmarin og et par flækkede hvidløg henover.

Lammekrone

Steg det i almindelig ovn i 25 minutter ved 200 grader.

Når tiden er gået, tages de ud og lad dem hvile på et spækbræt (udækket) i 20 minutter.

Kødet er nu klar til servering.

Lammekrone

 

Spinatsalat 

Start med kort at blanchere babyspinaten (hvis den ikke vasket).

Skræl gulerødderne og riv dem.

Vask peberfrugten og skær den i små tern.

Hvis fetaen ikke er små tern, så skær dem i små tern på cirka 1x1 cm.

Vask agurken og skær den i små skiver.

Kort før serveringen blandes det hele sammen i en stor skål og lad selv dine gæster vælge mellem nedenstående dressinger:


- Olivenolie, salt og peber

- Olivenolie og balsamico

 

Noter

Server retten med Tzatziki.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier