fbpx Nytårsaften kransekage 🍸 | Overflødighedshorn | Nytårsur | Kransekagetårn | opskrifter | GastroFun.dk

Overflødighedshorn til Nytårsaften

Overflødighedshorn af kransekage
Underrubrik
Klar til Nytåret i god stil
Sidst ændret:
Torsdag den 24. januar, 2019 - 11:34
Beskrivelse

Nytår er ensbetydende med kransekage hjemme i de danske stuer. Vi giver dig en opskrift og vejledning på kransekagemasse der kan bruges til overflødighedshorn, nytårsur og kransekagetårn. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Stk.
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
100 g Sukker
  Flormelis (Til udrulning)
  Chokolade (Til samling af Kransekagerne)
Vejledning

Kransekagemassen

Ælt marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse. Dejen skal være klistret.

Drys bordet og hænder med flormelis, så det ikke klistrer fast.

Rul dejen ud i lange stænger, skær dem efter mål og form til ringe på bageplade (Vejledning med mål følger er i bunden).

Stil bagepladen på en ekstra bageplade (for at kransekagen ikke får for høj varme i bunden.)

Bages midt i ovnen til de er gyldne, hold godt øje med dem, det tager 6-8 min ved 250 grader alm. ovn.

 

Glasuren

Bland flormelis, æggehvider og hvidvinseddike i en skål.

Kom glasuren i en sprøjtepose, lav kun et LILLE hul i posen for at få det optimale resultat. Brug jævne bevægelser over kagerne og lad glasuren tørre.

Dyp kagerne i smeltet chokolade og montere dem oven på hinanden.

 

Vejledning til Nytårsur:

kransekageur
Kransekageur med bygget med rigtigt ur

Find en passende urskive, hvis du f.eks. har et gammelt ur (her er der brugt et IKEA-ur), eller lav dit eget af pap, chokolade eller hvad overskuddet lige er til.

Lav 2 ringe der kan nå rundt om urskiven, sikre at man kan se tallene på skiven.

Lav en solid bund af 2 lidt tykkere ringe, de skal kunne bære urets vægt.

 

Vejledning til Kransekagetårn

Der skal bruges følgende

Mål.

14 cm, 16 cm, 18 cm, 20 cm, 22 cm, 24 cm, 26 cm 

 

Vejledning til Overflødighedshorn

Følg målene fra kransekage tårnet, men slut af med en lille top til at lukke hullet.

Form stængerne til cigarformede, der er slanke i enderne og tykkest på midten.

Form til ring og bag det.

Hvis du ønsker at dit overflødighedshorn skal stå op, skal du lave 2 ekstra ringe, der skal være lidt tykkere da de skal bære vægten af hele hornet. ellers samle dit overflødighedshorn liggende. 

Brug karameliseret sukkermasse til at samle overflødighedshorn og understøt det under opbygningen. 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier