fbpx Ørred i ovn 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Ørred i ovn

Ørred i ovn
Underrubrik
Serveret med persillekartofler og avocadosalat
Beskrivelse

En virkelig god müde at lave ørredfilet i ovnen pü.

I opskriften her krydres fisken med citronsaft- og skal og drysses med et godt lag hakkede mandler, hvorefter den bages i ovnen, til mandlerne er sprøde og knasende. Mandlerne passer virkelig godt til ørredsmagen, hvor de bidrager med en ny og lidt anderledes smag. 

Server med persillekartofler og avocadosalat.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1 Ørred (filet)
1⁄2 Citron (saft og skal)
  Krydderier (salt og peber)
2 spsk Honning (flydende)
150 g Mandler (hakket groft)
Vejledning

Tag fisken ud af køleskabet cirka 30 minutter før brug.

Drys den med salt og lad den trĂŚkke i cirka 30 minutter.

Skyl og aftør fisken.

Smør et ildfast fad med olie og i lÌg ørredfileten i fadet med skindsiden nedad.

Smør honningen ud over fisken. Krydr med salt, peber og citronskal og pres saften af citronen henover.

Drys til sidst de grofthakkede mandler ovenpĂĽ.

Bag fisken i varmluftovn ved 180 grader i 15-20 minutter.

Server ørredfileten med kogte kartofler vendt i smør og persille samt avocadosalat.

Ørred i ovn

Ørred i ovn

Noter

Retten er lÌkker hverdagsmad, men den kan ogsü sagtens serveres som uformel gÌstemad.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier