fbpx Ørred i ovn 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Ørred i ovn

Ørred i ovn
Underrubrik
Serveret med persillekartofler og avocadosalat
Sidst ændret:
Onsdag den 27. februar, 2019 - 11:14
Beskrivelse

En virkelig god måde at lave ørredfilet i ovnen på.

I opskriften her krydres fisken med citronsaft- og skal og drysses med et godt lag hakkede mandler, hvorefter den bages i ovnen, til mandlerne er sprøde og knasende. Mandlerne passer virkelig godt til ørredsmagen, hvor de bidrager med en ny og lidt anderledes smag. 

Server med persillekartofler og avocadosalat.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1 Ørred (filet)
1⁄2 Citron (saft og skal)
  Krydderier (salt og peber)
2 spsk Honning (flydende)
150 g Mandler (hakket groft)
Vejledning

Tag fisken ud af køleskabet cirka 30 minutter før brug.

Drys den med salt og lad den trække i cirka 30 minutter.

Skyl og aftør fisken.

Smør et ildfast fad med olie og i læg ørredfileten i fadet med skindsiden nedad.

Smør honningen ud over fisken. Krydr med salt, peber og citronskal og pres saften af citronen henover.

Drys til sidst de grofthakkede mandler ovenpå.

Bag fisken i varmluftovn ved 180 grader i 15-20 minutter.

Server ørredfileten med kogte kartofler vendt i smør og persille samt avocadosalat.

Ørred i ovn

Ørred i ovn

Noter

Retten er lækker hverdagsmad, men den kan også sagtens serveres som uformel gæstemad.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier