fbpx 🐠 Ørred i ovn 🐟 | opskrifter | GastroFun.dk

Ørred i ovn

Ørred i ovn
Beskrivelse

En hel, ovnstegt ørred er en smuk ret, der samtidig smager forrygende i al sin enkelhed. 

Her er der tale om en let, sommerlig ret, hvor fisken kommer til sin ret. Når du tilbereder din ørred hel, så får du al saft og kraft fra hele fisken. 

Nyd din ørred med en let hvidvinssauce og dampede grønne asparges og få en oplevelse af fuld sommer. 

Har du lyst til at prøve kræfter med en anden opskrift - så finder du en her.

Velbekomme!

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 Ørred (en hel ørred, renset)
  Smør
1 Citron (i skiver)
  Krydderier (salt og peber)
1 Skalotteløg (finthakket)
1 1⁄2 dl Hvidvin
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Hel, ovnbagt ørred:

Smør et stort stykke stykke stanniol med smør.

Skær et par snit i skindet i hver side af fisken. Du skal ikke skære helt igennem, bare så du kan få plads til fyldet inde i fisken. 

Drys salt og peber ind i fisken og fyld den med citronskiver og hele, skyllede persillestilke. 

Pak stanniolen sammen om fisken og læg den i et ildfast fad.

Bag fisken i ovnen i 200 grader i cirka 30 minutter.

 

Sauce med hvidvin og dijonsennep:

Opvarm en gryde med olivenolie og steg skalotteløget heri. De skal ikke tage farve, blot blive klare. 

Hæld hvidvin ved og lad det koge ind, til vinen er kogt ind til det halve. 

Tilsæt fløden, og kog, til saucen får en cremet konsistens. 

Sluk for varmen og smag saucen til med dijonsennep, citronsaft, salt og peber.   

Steg skalotteløg ved svag varme i en lille gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidvin og lad det simre, til der kun er 1/3 del af vinen tilbage i gryden. Hæld fløde i gryden og kog det, indtil det bliver cremet i konsistensen. Tag gryden af varmen og pisk lidt dijonsennep i saucen. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Server fisken med dampede grønne asparges, kogte ris og hvidvinssaucen.  

Ørred i ovn

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Ørred i ovn
Opskrift
Anne Mette Autzen