fbpx Oksefilet sous vide 🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide
Beskrivelse

Oksefilet er et fantastisk lækkert og smagsfuldt stykke kød, og tilbereder du kødet i sous vide, bliver det virkelig mørt og lækkert.

Sous vide-teknikken egner sig både til hele kødstykker og forskellige udskæringer, og du finder et væld af opskrifter på vores side.

Udbytte
12 personer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 30 minutter
Tid i alt
4 timer, 40 minutter
Ingredienser
2500 g Oksefilet
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Kødet her var forinden modnet i 3 uger hos slagteren og 3 dage i eget modningsskab.

Oksefilet sous vide

Krydr kødet godt med salt og peber og pak det i en vakuumpose

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide

Placer posen med kødet i vandbadet.

Tilbered kødet i 4,5 timer ved 55 grader i sous vide.

Tag kødet ud af posen og tør overfladen godt af.

Brænd overfladen med en gasbrænder, til der dannes en flot stegeskorpe.

Oksefilet sous vide

Skær kødet i pæne, tynde skiver inden servering.

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide

Drys med en god flagesalt og server straks.

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier