fbpx Oksefilet sous vide 🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide
Beskrivelse

Oksefilet er et fantastisk lækkert og smagsfuldt stykke kød, og tilbereder du kødet i sous vide, bliver det virkelig mørt og lækkert.

Sous vide-teknikken egner sig både til hele kødstykker og forskellige udskæringer, og du finder et væld af opskrifter på vores side.

Udbytte
12 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 30 minutter
Tid i alt
4 timer, 40 minutter
Ingredienser
2500 g Oksefilet
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Kødet her var forinden modnet i 3 uger hos slagteren og 3 dage i eget modningsskab.

Oksefilet sous vide

Krydr kødet godt med salt og peber og pak det i en vakuumpose

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide

Placer posen med kødet i vandbadet.

Tilbered kødet i 4,5 timer ved 55 grader i sous vide.

Tag kødet ud af posen og tør overfladen godt af.

Brænd overfladen med en gasbrænder, til der dannes en flot stegeskorpe.

Oksefilet sous vide

Skær kødet i pæne, tynde skiver inden servering.

Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide

Drys med en god flagesalt og server straks.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier