fbpx 🍏🍰Nyfortolket gammeldags æblekage | opskrifter | GastroFun.dk

Nyfortolket gammeldags æblekage

Nyfortolket gammeldags æblekage
Sidst ændret:
Tirsdag den 12. november, 2019 - 11:19
Beskrivelse

Gammeldags æblekage som du aldrig har set den før. Denne udgave indeholder en kefirmousse med æblefyld der er overtrukket med en vanlijeglaze og pyntet med bl.a. marengsstave.

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder", hvor forfatteren Ditte Julie siger følgende om den:

"Signe Eflund, frisør, make-up artist og indehaver af Wooma:

”Den gammeldags æblekage er et minde om min mormor. Hun lavede den bedste af slagsen og serverede den altid, når familien var på besøg.

Det er en kage, der går lige i mit hjerte, fordi den minder mig om hyggestunder hos min elskede mormor, da jeg var barn.

I dag ved hele min familie, at det er mormors æblekage, de skal bage, hvis de skal glæde mig.

Gammeldags æblekage er blevet min og mormors kage.”

Den klassiske æblekage er efterhånden blevet fortolket hundrede gange, ikke mindst af mig selv.

Denne gang har jeg tænkt nye tanker og prøvet at vise Signe og hendes mormor i kagen."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 portionsanretninger
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Marengsstave med makronrasp)
40 g Sukker (Hvidt)
1 spsk Rasp (Af makroner)
  Opskriftsgruppe (Æblefyld)
150 g Æbler (Cirka 2 stk.)
50 g Rørsukker (Mørkt)
  Citronsaft (Fra 1/2 økologisk citron)
  Opskriftsgruppe (Kefirmousse)
  Husblas (2 blade.)
15 g Rørsukker (Lyst)
1 1⁄2 dl Piskefløde
1 1⁄2 dl Kefir
  Opskriftsgruppe (Vaniljeglaze)
  Husblas (3 blade.)
75 g Sukker (Hvidt)
45 g Vand
75 g Hvid chokolade (God kvalitet)
  Opskriftsgruppe (I øvrigt)
  Mynte (Blomsterstilke af mynte)
  Rasp (Af makroner. En håndfuld)
Vejledning

Marengsstave med makronrasp

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret.

Pisk det til en sej marengs.

Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen.

Hæld marengsen i en sprøjtepose med en rund, glat tylle.

Sæt marengsstave på en bageplade beklædt med bagepapir.

Drys med makronrasp.

Bag stavene ved 110 grader varmluft i ca. 35 minutter.


Æblefyld

Skræl æblerne og skær dem i små stykker.

Hæld æblestykker, rørsukker og citronsaft i en gryde og lad det koge i 10 minutter til saften er kogt ind, og æblerne karamelliserer.

Lad æblefyldet afkøle, indtil det skal bruges.
 

Kefirmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.

Lun sukker og 0,5 dl piskefløde godt op ved lav varme (det må ikke koge).

Pisk i mellemtiden den resterende piskefløde til flødeskum.

Tag gryden af varmen, tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.

Rør 0,5 dl kefir sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af kefiren heri.

Vend også flødeskummet i lidt efter lidt.

Hæld kefirmoussen i en sprøjtepose, og fyld halvdelen af silikoneformen (Fashion éclaire 80 mm) op og placér forsigtigt 1-2 tsk. æblefyld i midten af moussen.

Undgå at ramme kanten.

Gem 1,5 spsk. æblefyld til pynt.

Fyld herefter formen helt op med kefirmousse.

Skrab overfladen glat og stil kagerne på frost i fire timer eller natten over.

 

Vaniljeglaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.

Giv glukosesirup, sukker, vaniljesukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.

Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen.

Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen.

Hak chokoladen og kom den op i en høj kande.

Hæld den varme blanding op til chokolade.

Før en stavblender skråt ned i kanden og blend glazen blank.

Fjern eventuelle luftbobler ved at skrabe dem væk med en dejskraber.

Beklæd overfladen med husholdningsfilm og lad den køle ned til ca. 35 grader.

Befri moussekagerne fra formen og placér dem på en bagerist – husk at have et fad under til at samle overskydende glaze op med.

Hæld glazen over de frosne kager.

 

I øvrigt

Pisk fløden til skum og fyld det i en sprøjtepose med en rund, glat tylle.

Anret moussekagerne på en tallerken og sprøjt flødeskumstoppe på langs af de færdige kager.

Pynt kagerne med det resterende æblefyld, makronrasp, blomsterstilke og marengsstave.

Brug eventuelt billedet til inspiration.

Nyfortolket gammeldags æblekage

Nyfortolket gammeldags æblekage

Noter

TIP: 

Husk at glaze og pynt kan undlades.

Du kan vælge blot at lave en lækker moussekage, som du pynter med makronraps eller andet pynt, du måtte have liggende.


Silkoneformen kan bl.a. findes her.

Kilde

Kageminder

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder"

Læs også
Nyfortolket Othellolagkage
Opskrift
Gyldendal
Nyfortolket drømmekage
Opskrift
Gyldendal
Æbler
Artikel
Redaktion
Gammeldags æblekage
Opskrift
Anette
Æblesoufflé med æblekompot
Opskrift
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier