fbpx ūüćŹūüćįNyfortolket gammeldags √¶blekage | opskrifter | GastroFun.dk

Nyfortolket gammeldags æblekage

Nyfortolket gammeldags æblekage
Beskrivelse

Gammeldags √¶blekage som du aldrig har set den f√łr. Denne udgave indeholder en kefirmousse med √¶blefyld der er overtrukket med en vanlijeglaze og pyntet med bl.a. marengsstave.

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder", hvor forfatteren Ditte Julie siger f√łlgende om den:

"Signe Eflund, fris√łr, make-up artist og indehaver af Wooma:

‚ÄĚDen gammeldags √¶blekage er et minde om min mormor. Hun lavede den bedste af slagsen og serverede den altid, n√•r familien var p√• bes√łg.

Det er en kage, der går lige i mit hjerte, fordi den minder mig om hyggestunder hos min elskede mormor, da jeg var barn.

I dag ved hele min familie, at det er mormors æblekage, de skal bage, hvis de skal glæde mig.

Gammeldags √¶blekage er blevet min og mormors kage.‚ÄĚ

Den klassiske æblekage er efterhånden blevet fortolket hundrede gange, ikke mindst af mig selv.

Denne gang har jeg t√¶nkt nye tanker og pr√łvet at vise Signe og hendes mormor i kagen."

Udbytte
6 portionsanretninger
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Marengsstave med makronrasp)
40 g Sukker (Hvidt)
1 spsk Rasp (Af makroner)
  Opskriftsgruppe (√Üblefyld)
150 g Æbler (Cirka 2 stk.)
50 g R√łrsukker (M√łrkt)
  Citronsaft (Fra 1/2 √łkologisk citron)
  Opskriftsgruppe (Kefirmousse)
  Husblas (2 blade.)
15 g R√łrsukker (Lyst)
1 1⁄2 dl Piskefl√łde
1 1⁄2 dl Kefir
  Opskriftsgruppe (Vaniljeglaze)
  Husblas (3 blade.)
75 g Sukker (Hvidt)
45 g Vand
75 g Hvid chokolade (God kvalitet)
  Opskriftsgruppe (I √łvrigt)
  Mynte (Blomsterstilke af mynte)
  Rasp (Af makroner. En h√•ndfuld)
Vejledning

Marengsstave med makronrasp

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret.

Pisk det til en sej marengs.

Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen.

H√¶ld marengsen i en spr√łjtepose med en rund, glat tylle.

Sæt marengsstave på en bageplade beklædt med bagepapir.

Drys med makronrasp.

Bag stavene ved 110 grader varmluft i ca. 35 minutter.


Æblefyld

Skræl æblerne og skær dem i små stykker.

H√¶ld √¶blestykker, r√łrsukker og citronsaft i en gryde og lad det koge i 10 minutter til saften er kogt ind, og √¶blerne karamelliserer.

Lad √¶blefyldet afk√łle, indtil det skal bruges.
 

Kefirmousse

Udbl√łd husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.

Lun sukker og 0,5 dl piskefl√łde godt op ved lav varme (det m√• ikke koge).

Pisk i mellemtiden den resterende piskefl√łde til fl√łdeskum.

Tag gryden af varmen, tils√¶t den udbl√łdte husblas og r√łr det sammen.

R√łr 0,5 dl kefir sammen med den lune fl√łde og r√łr dern√¶st resten af kefiren heri.

Vend ogs√• fl√łdeskummet i lidt efter lidt.

H√¶ld kefirmoussen i en spr√łjtepose, og fyld halvdelen af silikoneformen (Fashion √©claire 80 mm) op og plac√©r forsigtigt 1-2 tsk. √¶blefyld i midten af moussen.

Undgå at ramme kanten.

Gem 1,5 spsk. æblefyld til pynt.

Fyld herefter formen helt op med kefirmousse.

Skrab overfladen glat og stil kagerne på frost i fire timer eller natten over.

 

Vaniljeglaze

Udbl√łd husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.

Giv glukosesirup, sukker, vaniljesukker og vand¬†et lille opkog, indtil sukkeret er opl√łst.

Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen.

Tils√¶t husblas og r√łr det forsigtigt i massen.

Hak chokoladen og kom den op i en h√łj kande.

Hæld den varme blanding op til chokolade.

F√łr en stavblender skr√•t ned i kanden og blend glazen blank.

Fjern eventuelle luftbobler ved at skrabe dem væk med en dejskraber.

Bekl√¶d overfladen med husholdningsfilm og lad den k√łle ned til ca. 35 grader.

Befri moussekagerne fra formen og plac√©r dem p√• en bagerist ‚Äď husk at have et fad under til at samle overskydende glaze op med.

Hæld glazen over de frosne kager.

 

I √łvrigt

Pisk fl√łden til skum og fyld det i en spr√łjtepose med en rund, glat tylle.

Anret moussekagerne p√• en tallerken og spr√łjt fl√łdeskumstoppe p√• langs af de f√¶rdige kager.

Pynt kagerne med det resterende æblefyld, makronrasp, blomsterstilke og marengsstave.

Brug eventuelt billedet til inspiration.

Nyfortolket gammeldags æblekage

Nyfortolket gammeldags æblekage

Noter

TIP: 

Husk at glaze og pynt kan undlades.

Du kan vælge blot at lave en lækker moussekage, som du pynter med makronraps eller andet pynt, du måtte have liggende.


Silkoneformen kan bl.a. findes her.

Source

Kageminder

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder". 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Nyfortolket Othellolagkage
Opskrift
Gyldendal
Nyfortolket dr√łmmekage
Opskrift
Gyldendal
Æbler
Artikel
Redaktion
Gammeldags æblekage
Opskrift
Anette