fbpx ✅Nordisk tzatziki | opskrifter | GastroFun.dk

Nordisk tzatziki

Nordisk tzatziki
Underrubrik
Spidskålsblade med umodne ferskner og syltede hyldeblomster
Beskrivelse

Lækker vegansk forret bestående af tzatziki med et nordisk tvist. Retten indeholder bl.a. spidskål, agurk og mutzuæble.

Mutzu æble er en æblesort der er en krydsning mellem Golden Delicious og det japanske æble Indo.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Spidskålsblade)
1 spsk Olie (Persilleolie)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Nordisk tzatziki)
1⁄4 tsk Salt (Fint)
1 Æble (Mutzuæble)
1⁄2 Citron
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Servering)
8 Ferskner (Umodne)
  Salt (Fint)
28 Fuglegræs (Pynt)
Vejledning

Spidskålsblade

Skær bunden af kålen, og fjern de to yderste blade.

Tag fire blade mere af spidskålen.

Disse blade skal bruges til pakkerne.

Sæt en gryde med let saltet vand til at koge.

Blancher de fire blade i vandet i 1-2 min., til de er møre.

Køl ned i isvand, og dryp herefter bladene godt af.

 

Nordisk tzatziki

Resten af spidskålen skal bruges til tzatziki.

Snit spidskålen meget fint, og drys med en anelse salt.

Saltet skal kun lige blødgøre kålen.

Riv agurken, og drys med fint salt, og sæt til afdrypning i en sigte.

Efter 30 min. kan du presse den sidste væske ud af agurken.

Riv æblet pa et råkostjern.

Vend kål, agurk og æble sammen med havrefraiche, og smag til med citronsaft, salt og kværnet sort peber.

 

Servering

Klip nogle mindre stykker af de syltede hyldeblomster.

Skær 8 udstenede ferskner i tynde skiver.

Pensl hvert kålblad med lidt persilleolie, og krydr med fint salt.

Fordel tzatziki og de umodne ferskenskiver i bladene.

Luk bladene, så du får en pakke.

Pynt af med lidt syltede hyldeblomster og med ca. 7 stykker fuglegræs til sidst pa hver.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier