fbpx Naanbrød 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Naanbrød

Naanbrød
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:00
Beskrivelse

Naan brød er indisk brød. Vores opskrift er nem og smager dejligt.

Hvad er naanbrød? Der er et fladbrød (typisk 1 cm høj) der normalt bages i tandoori ovn og strøs med "jomfru i det grønne" frø/nigella frø. 

Sværhedsgrad
Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
5 dl Hvedemel
1 tsk Groft salt
1 tsk Bagepulver
2 spsk Olie (Olivenolie)
1⁄2 dl Vand (Varmt)
2 dl Yoghurt
Vejledning

Bland mel, salt og bagepulver.

Rør olivenolien i tilsæt derefter yoghurt og vand løbende indtil du har en fin dej.

Lad dejen hæve overdækket i cirka 20 minutter.
Del dejen i 6 stykker og rul dem flade på et meldrysset bord. De skal cirka være 1 cm tykke.

Strø "Jomfru i det grønne" på den ene side og rul dem en smule tyndere (så de sidder fast).

Pensl den anden side med vand og læg den side nedad på en tør pande ved middelhøj varme.

Naanbrød

Steg dem et par minutter på den side og vend dem og giv dem 1 minut på den anden side.

De er nu klar til servering.

Noter

Server f.eks. det lækre brød sammen med denne ret.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også