fbpx ✅Indisk lammegryderet🍖🍜 | opskrifter | GastroFun.dk

Indisk lammegryderet

Indisk lam
Underrubrik
Serveret med ris, naanbrød og en raita-inspireret dressing 
Beskrivelse

Indisk gryderet med lammebovrester, hjemmelavet masala, ris, hjemmelavede naanbrød og en raita-inspireret dressing.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
400 g Lammebov (Rester)
1⁄2 Chili
1⁄2 Ingefær (Frisk)
  dl Vand
1⁄2 tsk Kardemomme
1 spsk Koriander (Stødt)
2 spsk Spidskommen (Stødt)
2 fed Hvidløg
1 spsk Gurkemeje
1⁄2 g Safran
1 Løg
2 dl Yoghurt (Neutral)
1 spsk Citronsaft
  Krydderier (Salt og hakket, bredbladet persille)
5 dl Ris (Vi bruger Basmatiris)
10 dl Vand
2 dl Yoghurt
1 tsk Olie
  Krydderier (Salt og hakket, bredbladet persille)
5 dl Hvedemel
1 tsk Groft salt
1 tsk Bagepulver
2 spsk Olie
1⁄2 dl Vand (Varmt)
2 dl Yoghurt
Vejledning

Indisk lammegryderet

Start med at blande cashewnødder, chili, ingefær og de pillede hvidløg. 

Indisk lammegryderet

Blend det sammen 0,25 liter koldt vand.

Indisk lammegryderet

Knus kanelen og kom den sammen med de andre krydderier i blenderen og purer det hele til en tyk masse.
Indisk lammegryderet

Kom safrantrådene i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad det trække et par minutter.

Safran

Varm olien op og svits det hakkede løg gyldent.

Tilsæt masala'en (krydderiblandingen) sammen med salt og yoghurt.

Varm det godt igennem og tilsæt lammeboven (der er skåret i mindre stykker).

Tilsæt herefter safran (sammen med vandet) og lad det simre i 20 minutter.

Til sidst tilsættes citronsaft og hakket persille og retten serveres rygende varm.
 

Ris

Vores regel for basmatiris er følgende:

Kog 5 dl ris i 10 dl vand med en smule salt i 12 minutter. 
Sluk for blusset og lad det trække med et klæde henover i 12 minutter.

Risen er klar til servering.

 

Raita-inspireret dressing

Bland 2 dl yoghurt med en smule salt og hakket persille.

Lad det trække i minimum 20 minutter.

Kort før servering drysses "Jomfru i det grønne" henover og der olivenolien hældes på.

Dressing

 

Hjemmelavede Naanbrød

Bland mel, salt og bagepulver.

Rør olivenolien i tilsæt derefter yoghurt og vand løbende indtil du har en fin dej.

Lad dejen hæve overdækket i cirka 20 minutter.
Del dejen i 6 stykker og rul dem flade på et meldrysset bord. De skal cirka være 1 cm tykke.

Strø "Jomfru i det grønne" på den ene side og rul dem en smule tyndere (så de sidder fast).

Pensl den anden side med vand og læg den side nedad på en tør pande ved middelhøj varme.

Naanbrød

Steg dem et par minutter på den side og vend dem og giv dem 1 minut på den anden side.

Naanbrød

De er nu klar til servering.

 

Servering

Anret det hele sammen og dyb gerne brødet løbende i dressingen.

Indisk lammegryderet

 

 

Noter

Vi brugte rester fra lammeboven i den her opskrift.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier