fbpx ✅Moussedrøm🍰 med mandler og vanilje | opskrifter | GastroFun.dk

Moussedrøm med mandler og vanilje

Moussedrøm med mandler og vanilje
Sidst ændret:
Søndag den 29. december, 2019 - 13:42
Beskrivelse

Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert.

Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Vi har opskriften fra den dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie Jensens bog: "Vinterdrømme - duften af jul og nytår". Hun skriver følgende om opskriften:

"Syrlig kirsebærmousse og cremet vaniljemousse danner rammen om en chewy, sød cookiebund, og kagen ligner en million, selvom den ikke er specielt svær at lave. Kirsebærmoussen og vaniljemoussen står i knivskarp kontrast, og jeg lader dem tale for sig selv."

Moussedrøm med mandler og vanilje

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (COOKIEBUND MED MANDLER)
100 g Rørsukker (lyst)
1 tsk Bagepulver
100 g Smør (blødt)
75 g Mandler
  Opskriftsgruppe (KIRSEBÆRMOUSSE)
  Husblas (2 blade)
200 g Pure (kirsebær)
2 spsk Rørsukker (lyst)
1 Citron (skal og saft fra 1 øko)
  Opskriftsgruppe (VANILJERAND)
  Husblas (4 blade)
40 g Rørsukker (lyst)
  Opskriftsgruppe (I ØVRIGT )
  Guldstøv (spiseligt)
Vejledning

COOCKIEBUND MED MANDLER

Ælt sukker, mel, bagepulver og smør sammen til en ensartet masse.

Hak mandlerne mellem fint i en minihakker.

Ælt mandlerne med de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

Smør dejen ud i en kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.

Bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-18 min.

Lad den køle af. 

 

KIRSEBÆRMOUSSE 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Kom kirsebærpuré, sukker, vaniljepasta, citronskal og saft op i en gryde og bring det i kog.

Lad det simre et par minutter og tag det af varmen.

Rør den udblødte husblas i massen, og lad det svale.

Piskfløden til en let flødeskum, og vend den sammen med kirsebærmassen.

Kom moussen op i en silikoneform (her er brugt by Ditte Julie form med bobler) og kom resten af moussen op i en silikoneform (20 cm i diameter) og stil på frost i mindst 3 timer. 

 

VANILJERAND 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Kom 1⁄2 dl fløde, sukker, vaniljepasta op i en gryde og varm massen op indtil sukkeret er smeltet.

Rør den udblødte husblas i massen.

Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend i vaniljedelen.

Befri bunden fra formen og udvid den til 22-24 cm i diameter.

Placer bunden i midten af formen.

Hæld ca. halvdelen af vaniljemoussen over kagen.

Befri kirsebærmoussen (den uden bobler) og placer den i midten af moussen.

Hæld herefter resten af vaniljemoussen i formen.

Stil kagen på frost i 4-5 timer eller gerne natten over. 

 

I ØVRIGT 

Befri kagen fra formen og kageplast og befri moussetoppen fra formen.

Placer moussen på toppen af kagen i midten og pynt med guldstøv og skovsyre. 

Moussedrøm med mandler og vanilje

Moussedrøm med mandler og vanilje
 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Nyfortolket Othellolagkage
Opskrift
Gyldendal
Nyfortolket drømmekage
Opskrift
Gyldendal
Mad til bryllup
Artikel
Redaktion
Konfirmation
Artikel
Redaktion
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion