fbpx ✅Moussedrøm🍰 med mandler og vanilje | opskrifter | GastroFun.dk

Moussedrøm med mandler og vanilje

Moussedrøm med mandler og vanilje
Sidst ændret:
Søndag den 29. december, 2019 - 13:42
Beskrivelse

Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert.

Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Vi har opskriften fra den dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie Jensens bog: "Vinterdrømme - duften af jul og nytår". Hun skriver følgende om opskriften:

"Syrlig kirsebærmousse og cremet vaniljemousse danner rammen om en chewy, sød cookiebund, og kagen ligner en million, selvom den ikke er specielt svær at lave. Kirsebærmoussen og vaniljemoussen står i knivskarp kontrast, og jeg lader dem tale for sig selv."

Moussedrøm med mandler og vanilje

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (COOKIEBUND MED MANDLER)
100 g Rørsukker (lyst)
1 tsk Bagepulver
100 g Smør (blødt)
75 g Mandler
  Opskriftsgruppe (KIRSEBÆRMOUSSE)
  Husblas (2 blade)
200 g Pure (kirsebær)
2 spsk Rørsukker (lyst)
1 Citron (skal og saft fra 1 øko)
  Opskriftsgruppe (VANILJERAND)
  Husblas (4 blade)
40 g Rørsukker (lyst)
  Opskriftsgruppe (I ØVRIGT )
  Guldstøv (spiseligt)
Vejledning

COOCKIEBUND MED MANDLER

Ælt sukker, mel, bagepulver og smør sammen til en ensartet masse.

Hak mandlerne mellem fint i en minihakker.

Ælt mandlerne med de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

Smør dejen ud i en kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.

Bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-18 min.

Lad den køle af. 

 

KIRSEBÆRMOUSSE 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Kom kirsebærpuré, sukker, vaniljepasta, citronskal og saft op i en gryde og bring det i kog.

Lad det simre et par minutter og tag det af varmen.

Rør den udblødte husblas i massen, og lad det svale.

Piskfløden til en let flødeskum, og vend den sammen med kirsebærmassen.

Kom moussen op i en silikoneform (her er brugt by Ditte Julie form med bobler) og kom resten af moussen op i en silikoneform (20 cm i diameter) og stil på frost i mindst 3 timer. 

 

VANILJERAND 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Kom 1⁄2 dl fløde, sukker, vaniljepasta op i en gryde og varm massen op indtil sukkeret er smeltet.

Rør den udblødte husblas i massen.

Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend i vaniljedelen.

Befri bunden fra formen og udvid den til 22-24 cm i diameter.

Placer bunden i midten af formen.

Hæld ca. halvdelen af vaniljemoussen over kagen.

Befri kirsebærmoussen (den uden bobler) og placer den i midten af moussen.

Hæld herefter resten af vaniljemoussen i formen.

Stil kagen på frost i 4-5 timer eller gerne natten over. 

 

I ØVRIGT 

Befri kagen fra formen og kageplast og befri moussetoppen fra formen.

Placer moussen på toppen af kagen i midten og pynt med guldstøv og skovsyre. 

Moussedrøm med mandler og vanilje

Moussedrøm med mandler og vanilje
 

Læs også
Nyfortolket Othellolagkage
Opskrift
Gyldendal
Nyfortolket drømmekage
Opskrift
Gyldendal
Mad til bryllup
Artikel
Redaktion
Konfirmation
Artikel
Redaktion
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier