fbpx ūüźüūüć∂Molekyl√¶r stegt sild i eddike | opskrifter | GastroFun.dk

Molekylær stegt sild i eddike

Molekylær stegt sild i eddike (c)molekymi.dk
Sidst ændret:
Fredag den 10. januar, 2020 - 09:30
Beskrivelse

Stegte sild er en klassiker til julefrokosten og påskefrokosten, men har du nogensinde overvejet at servere den i en lidt ny og anderledes udgave?

Dette er stegte sild, som du aldrig har set dem f√łr: Silden er sk√•ret ud i sm√• stykker og serveret med et ganske tyndt stykke spr√łdt rugbr√łd, skum af eddikelage og porreaske.

Selve smagen er, som du kender den fra de traditionelle stegte sild, men hele smagsoplevelsen vil være noget langt udover det sædvanlige!

Retten kan passende serveres som en sp√¶ndende og anderledes forret eller appetizer for g√¶sterne. S√• g√łr du dig bare klar til at l√łbe med prisen som s√¶sonens mest kreative v√¶rt eller v√¶rtinde.

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
30 minutter
Ingredienser
  Rugbr√łd (meget tyndsk√•ret)
  Olie (smagsneutral)
  Sildefilet (stegt i eddike)
  Lage (fra sildene)
  Citronsaft (eller eddike)
  Porre
  Dild (en anelse til pynt)
Vejledning
  1. Udstik rugbr√łdet i sm√• runde stykker.

  2. Bag dem spr√łde ved 160 grader celsius.

  3. Lad dem afk√łle og pensl dem med en anelse olie.

  4. Sk√¶r alt det gr√łnne fra porren, s√• du kun har det¬†hvide tilbage, og sk√¶r dem i skiver.

  5. Sæt skiverne i ovnen ved 250 grader celsius og lad dem blive helt sorte.

  6. Læg den sorte porre i en morter og pulverisér dem fuldstændig.

  7. Si porreasken udover den spr√łde rugbr√łd.

  8. Smag lagen fra sildene til med citronsaft eller eddike og lad lecithinen opl√łse i lagen. Brug en stavblender, s√• lecithinen ikke danner klumper i v√¶sken.¬†For hver 500 milliliter sildelage, du bruger, skal du bruge 3 gram lecithin og 1¬Ĺ gram citronsaft/eddike.

  9. Brug enten stavblenderen eller en FoamKit Pro til at lave lagen til skum.

  10. Lad det stå i et lille minuts tid, så det lige stabiliserer sig.

  11. Sk√¶r sildefileten ud i sm√• firkantede stykker p√• cirka 1¬Ĺ x 1¬Ĺ centimeter.

  12. Anret de små stykker sild på små skeer, gafler eller et fad.

  13. Plac√©r et stykke rugbr√łd ovenp√• hvert stykke sild og top det af med en lille skefyld skum.

  14. Pynt af med et lille stykke dild og et drys til sidst med porreaske. Servér med det samme.

Noter

Tip: Forbered silden, porreasken og rugbr√łdet i god tid. Lagen med lecithin kan uden problemer laves 2 - 3 timer forinden og st√• i k√łleskabet, indtil det skal bruges. P√• den m√•de mangler du kun at lave skummet og anrette det hele, n√•r det er tid til servering.

Source
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Stegte sild i eddike
Opskrift
Mette
Rugbr√łdschips
Opskrift
Thomas
Surdejsrugbr√łd
Opskrift
Per Asmussen
Sildemad
Opskrift
Mette