fbpx 🐟🍶Molekylær stegt sild i eddike | opskrifter | GastroFun.dk

Molekylær stegt sild i eddike

Molekylær stegt sild i eddike (c)molekymi.dk
Sidst ændret:
Fredag den 10. januar, 2020 - 09:30
Beskrivelse

Stegte sild er en klassiker til julefrokosten og påskefrokosten, men har du nogensinde overvejet at servere den i en lidt ny og anderledes udgave?

Dette er stegte sild, som du aldrig har set dem før: Silden er skåret ud i små stykker og serveret med et ganske tyndt stykke sprødt rugbrød, skum af eddikelage og porreaske.

Selve smagen er, som du kender den fra de traditionelle stegte sild, men hele smagsoplevelsen vil være noget langt udover det sædvanlige!

Retten kan passende serveres som en spændende og anderledes forret eller appetizer for gæsterne. Så gør du dig bare klar til at løbe med prisen som sæsonens mest kreative vært eller værtinde.

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
30 minutter
Ingredienser
  Rugbrød (meget tyndskåret)
  Olie (smagsneutral)
  Sildefilet (stegt i eddike)
  Lage (fra sildene)
  Citronsaft (eller eddike)
  Porre
  Dild (en anelse til pynt)
Vejledning
  1. Udstik rugbrødet i små runde stykker.

  2. Bag dem sprøde ved 160 grader celsius.

  3. Lad dem afkøle og pensl dem med en anelse olie.

  4. Skær alt det grønne fra porren, så du kun har det hvide tilbage, og skær dem i skiver.

  5. Sæt skiverne i ovnen ved 250 grader celsius og lad dem blive helt sorte.

  6. Læg den sorte porre i en morter og pulverisér dem fuldstændig.

  7. Si porreasken udover den sprøde rugbrød.

  8. Smag lagen fra sildene til med citronsaft eller eddike og lad lecithinen opløse i lagen. Brug en stavblender, så lecithinen ikke danner klumper i væsken. For hver 500 milliliter sildelage, du bruger, skal du bruge 3 gram lecithin og 1½ gram citronsaft/eddike.

  9. Brug enten stavblenderen eller en FoamKit Pro til at lave lagen til skum.

  10. Lad det stå i et lille minuts tid, så det lige stabiliserer sig.

  11. Skær sildefileten ud i små firkantede stykker på cirka 1½ x 1½ centimeter.

  12. Anret de små stykker sild på små skeer, gafler eller et fad.

  13. Placér et stykke rugbrød ovenpå hvert stykke sild og top det af med en lille skefyld skum.

  14. Pynt af med et lille stykke dild og et drys til sidst med porreaske. Servér med det samme.

Noter

Tip: Forbered silden, porreasken og rugbrødet i god tid. Lagen med lecithin kan uden problemer laves 2 - 3 timer forinden og stå i køleskabet, indtil det skal bruges. På den måde mangler du kun at lave skummet og anrette det hele, når det er tid til servering.

Kilde
Læs også
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Alt godt til påskefrokosten
Artikel
Redaktion
Stegte sild i eddike
Opskrift
Mette
Rugbrødschips
Opskrift
Thomas
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Sildemad
Opskrift
Mette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier