fbpx ✅👨‍🍳Lynstegt tun med sesam | opskrifter | GastroFun.dk

Lynstegt tun med sesam

Lynstegt tun med sesam
Sidst ændret:
Mandag den 1. april, 2019 - 14:16
Beskrivelse

Lynstegt tun med sesamfrø er en delikatesse, der er rigtig lækker som forret.

Skær fisken i tynde skiver og server den f.eks. på en bund af blandede salater vendt med olie/eddikedressing og lidt sprøde rugbrødschips som et knasende drys.

Husk at fisken skal have tid til at trække med salt inden tilberedningen. Det er vigtigt, da det sikrer kødet den rette konsistens. 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
48 minutter
Ingredienser
200 g Tun (gulfinnet)
  Salt
Vejledning

Vi brugte 200 gram gulfinnet tun til 2 personer. 
Vores stykke er købt frisk hos fiskemanden.

Lynstegt tun med sesam

Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før servering.

Gourmetsalt fisken ved at drysse salt på alle sider.

Lad den hvile i 15 minutter og skyl den godt under en kold vandhane.

Tør fisken godt af inden den skal bruges.

Hæld sesamfrø ud i en tallerken. Vend tunen i deri, så alle sider bliver dækket af sesamfrø.

Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur. Steg tunen på en tør pande i 30 sekunder på alle sider. 

Skær tunen i tynde skiver før servering.

Lynstegt tun med sesam

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier