Lynstegt tun med sesam

Lynstegt tun med sesam
Beskrivelse

Lynstegt tun med sesamfrø er en delikatesse, der er rigtig lækker som forret.

Skær fisken i tynde skiver og server den f.eks. på en bund af blandede salater vendt med olie/eddikedressing og lidt sprøde rugbrødschips som et knasende drys.

Husk at fisken skal have tid til at trække med salt inden tilberedningen. Det er vigtigt, da det sikrer kødet den rette konsistens. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
48 minutter
Ingredienser
200 g Tun (gulfinnet)
  Salt
Vejledning

Vi brugte 200 gram gulfinnet tun til 2 personer. 
Vores stykke er købt frisk hos fiskemanden.

Lynstegt tun med sesam

Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før servering.

Gourmetsalt fisken ved at drysse salt på alle sider.

Lad den hvile i 15 minutter og skyl den godt under en kold vandhane.

Tør fisken godt af inden den skal bruges.

Hæld sesamfrø ud i en tallerken. Vend tunen i deri, så alle sider bliver dækket af sesamfrø.

Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur. Steg tunen på en tør pande i 30 sekunder på alle sider. 

Skær tunen i tynde skiver før servering.

Lynstegt tun med sesam

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier