fbpx ūüĆĮLaktosefri spinatlakseroulade | opskrifter | GastroFun.dk

Laktosefri spinatlakseroulade

Laktosefri spinatlakseroulade
Sidst ændret:
Fredag den 3. januar, 2020 - 09:15
Beskrivelse

Vi fejrede nyt√•rsaften sammen med en h√•ndfuld vennepar fra vores vej,¬†og vi aftalte at lave et tapas-sammenskudsgilde.¬†Det plejer at v√¶re ret nemt at tilg√• den slags, men jeg f√łlte mig¬†alligevel lidt p√• udebane.

Laktosefri spinatlakseroulade

Min nabo er nemlig laktoseintolerant, så jeg skulle pludselig til at tænke i alternativer. Heldigvis er jeg vild med en god udfordring og at eksperimentere!

Det blev til en helt klassisk - og selvf√łlgelig laktosefri - lakseroulade med spinat, som vi fik til forret.

 

Laktosefri spinatlakseroulade opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Spinatbund)
400 g Spinat (fra frost - opt√łet)
50 g Mælk (laktosefri)
1⁄2 tsk Salt
  Peber (fra kv√¶rn)
  Opskriftsgruppe (Fyld)
200 g Fl√łdeost (laktosefri - jeg brugte en naturel)
1 spsk Citronsaft
  salt og peber (fra kv√¶rn - til smag)
1 R√łd peberfrugt (i sm√• tern)
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Creme Fraiche (laktosefri)
  salt og peber (fra kv√¶rn - til smag)
  Dild (finthakket)
Vejledning

Spinatbund

  1. Pres den opt√łede spinat godt med h√¶nderne, s√• den dr√¶nes for v√¶ske.

  2. Kom spinat, √¶ggeblomme, m√¶lk og salt og peber i en sk√•l og r√łr det sammen.

  3. Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem helt stive.

  4. Vend f√łrst et par spiseskeer af de¬†luftige √¶ggehvider i spinatblandingen.

  5. Tilf√łj herefter resten af √¶ggehviderne.

  6. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel spinatblandingen herpå.

  7. Sæt pladen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.

  8. Lad spinatbunden bage i cirka et kvarter. Den skal blive lidt gylden at se på.

  9. Tag den færdigbagte spinatbund ud af ovnen.

  10. L√¶g et stykke bagepapir p√• k√łkkenbordet og¬†vend spinatbunden ud herp√•.

  11. Lad spinatbunden afk√łle lidt og fjern herefter det √łverste stykke bagepapir fra bunden.

 

Fyld

  1. Kom fl√łdeosten i en sk√•l og r√łr det sammen med citronen.

  2. Smag til med salt og peber.

  3. Fordel det p√• den afk√łlede spinatbund. Den ene ende (p√• den korte led) skal st√• fri for fyld med cirka 5 centimeter.

  4. L√¶g skiver af laks ovenp√•, s√• det d√¶kker fl√łdeosten.

  5. Rul nu rouladen sammen på den korte led. Start fra siden, hvor fyldet går helt ud til kanten og rul mod den side, der har 5 centimeters "fri" kant.

  6. Rul til sidst lakserouladen stramt ind i film og l√¶g den p√• k√łl. Her skal den ligge i minimum en time, s√• den n√•r at s√¶tte sig. Derfor kan den ogs√• sagtens laves dagen forinden.

 

Servering

  1. Smag creme fraichen til med salt, peber, citronsaft og dild og anret dressingen i en skål.

  2. Pak lakserouladen ud af husholdningsfilmen og læg den på et skærebræt.

  3. Sk√¶r rouladen ud skiver i passende st√łrrelse. Et par centimeters tykkelse¬†er fint. Skyl gerne¬†kniven under vandhanen hver gang, du har sk√•ret en skive, s√• skiverne bliver rigtig p√¶ne.

  4. Anret skiver pænt på et spækbræt ved siden af skålen med dressing.

Laktosefri spinatlakseroulade

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Spinatroulade med laks
Opskrift
Anne Mette Autzen
Julefrokosten
Artikel
Redaktion