fbpx 🌯Laktosefri spinatlakseroulade | opskrifter | GastroFun.dk

Laktosefri spinatlakseroulade

Laktosefri spinatlakseroulade
Sidst ændret:
Fredag den 3. januar, 2020 - 09:15
Beskrivelse

Vi fejrede nytårsaften sammen med en håndfuld vennepar fra vores vej, og vi aftalte at lave et tapas-sammenskudsgilde. Det plejer at være ret nemt at tilgå den slags, men jeg følte mig alligevel lidt på udebane.

Laktosefri spinatlakseroulade

Min nabo er nemlig laktoseintolerant, så jeg skulle pludselig til at tænke i alternativer. Heldigvis er jeg vild med en god udfordring og at eksperimentere!

Det blev til en helt klassisk - og selvfølgelig laktosefri - lakseroulade med spinat, som vi fik til forret.

 

Laktosefri spinatlakseroulade opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Spinatbund)
400 g Spinat (fra frost - optøet)
50 g Mælk (laktosefri)
1⁄2 tsk Salt
  Peber (fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Fyld)
200 g Flødeost (laktosefri - jeg brugte en naturel)
1 spsk Citronsaft
  salt og peber (fra kværn - til smag)
1 Rød peberfrugt (i små tern)
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Creme Fraiche (laktosefri)
  salt og peber (fra kværn - til smag)
  Dild (finthakket)
Vejledning

Spinatbund

  1. Pres den optøede spinat godt med hænderne, så den drænes for væske.

  2. Kom spinat, æggeblomme, mælk og salt og peber i en skål og rør det sammen.

  3. Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem helt stive.

  4. Vend først et par spiseskeer af de luftige æggehvider i spinatblandingen.

  5. Tilføj herefter resten af æggehviderne.

  6. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel spinatblandingen herpå.

  7. Sæt pladen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.

  8. Lad spinatbunden bage i cirka et kvarter. Den skal blive lidt gylden at se på.

  9. Tag den færdigbagte spinatbund ud af ovnen.

  10. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og vend spinatbunden ud herpå.

  11. Lad spinatbunden afkøle lidt og fjern herefter det øverste stykke bagepapir fra bunden.

 

Fyld

  1. Kom flødeosten i en skål og rør det sammen med citronen.

  2. Smag til med salt og peber.

  3. Fordel det på den afkølede spinatbund. Den ene ende (på den korte led) skal stå fri for fyld med cirka 5 centimeter.

  4. Læg skiver af laks ovenpå, så det dækker flødeosten.

  5. Rul nu rouladen sammen på den korte led. Start fra siden, hvor fyldet går helt ud til kanten og rul mod den side, der har 5 centimeters "fri" kant.

  6. Rul til sidst lakserouladen stramt ind i film og læg den på køl. Her skal den ligge i minimum en time, så den når at sætte sig. Derfor kan den også sagtens laves dagen forinden.

 

Servering

  1. Smag creme fraichen til med salt, peber, citronsaft og dild og anret dressingen i en skål.

  2. Pak lakserouladen ud af husholdningsfilmen og læg den på et skærebræt.

  3. Skær rouladen ud skiver i passende størrelse. Et par centimeters tykkelse er fint. Skyl gerne kniven under vandhanen hver gang, du har skåret en skive, så skiverne bliver rigtig pæne.

  4. Anret skiver pænt på et spækbræt ved siden af skålen med dressing.

Laktosefri spinatlakseroulade

 

Læs også
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Spinatroulade med laks
Opskrift
Anne Mette Autzen
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Alt godt til påskefrokosten
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier