fbpx LAKS SOUS VIDE 🐟 | Det Perfekte Stykke Laks? 🐠 | Se her hvordan | opskrift på GastroFun.dk

Laks Sous Vide

Laks Sous Vide
Beskrivelse

Så skulle der LAKS i Sous Viden. Tag ikke fejl denne ret kan laves ved at bage laksen i ovnen. Sous Vide giver bare det sidste til smag og konsistens. Laks er et sart stykke kød, og er derfor også hurtig tilberedt , men inden vi når dertil vil jeg klargøre min laks. Det kan man risikere er noget hvidt substans på laksen efter tilberedning. Dette kan undgåes ved at gøre som i videoen.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
2 Laks (Filet a' cirka 2 cm stykke)
10 g Salt
5 g Sukker
1 tsk Olie
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Jeg laver en lynhurtig tør-brine (saltning) Sukker og salt på kødet, vent 10 minutter og skyl rent. Dette giver bedre konsistens i det færdige resultat og fjerner den før nævnte hvide substans på fisken.

Ellers er det bare der ud af:

GRADER: Jeg giver laks 48 grader i sous vide, kan gå med til 50 - selvom jeg synes at alt over det bliver for meget. Det er en smagsag, leg med det.

TIDEN: LAKS får kun 25-30 minutter ved et almindeligt (cirka 2 cm.) stykke. Stykket her i videoen fik lidt for længe, og man kan straks mærke det på konsistensen. Så pas på. Ellers så er det bare at pakke dit kød med lidt olie og lidt salt, og så i baljen.

48 grader og 25-30 minutter, så er der fantastisk serveret. Du kan med fordel give det stegeskorpe eller sprødt skind efter på en pande med neutral olie, dog tager det hurtigt den lækre SV-tilberedning væk fra køddet.

Som sagt, så er de ovnbagte PORRER virkelig gode til denne ret, prøv dem endelig. Se en videoopskrift her.

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant strågul i glasset med fine gyldne strøg. I duften møder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her går noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen på sommer.

Læs mere om vinen og køb den her

Source

Hvis du kan lide mine videoer så støt endelig med et like og følg min Youtube-kanal.

Skriv en hilsen i kommentarfeltet - så bliver jeg så glad. Alle videoer er lavet kun med en telefon, spørgsmål til dette, kan også stilles herunder.

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Stegt laks på pande
Opskrift
Per Asmussen
Sous Vide laks
Opskrift
Per Asmussen