fbpx ‚úÖLaks i sous videūüėć | opskrifter | GastroFun.dk

Laks i sous vide

Laks i sous vide
Underrubrik
Serveret med l√łgmarmelade og friturestegt og paneret risotto
Sidst ændret:
Mandag den 1. april, 2019 - 14:24
Beskrivelse

I denne opskrift tilbereder vi laksen sous vide og serverer den med risotto, der er formet som barer og derefter friteret spr√łde i olie.¬†

L√łgmarmelade giver det perfekte modspil til den saftige laks og de¬†spr√łde risottobarer.¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
250 g Arborioris (italienske risottoris)
1 L√łg (finthakket)
1 fed Hvidl√łg (finthakket)
2 dl Hvidvin (t√łr)
1 1⁄2 l H√łnsefond
100 g Parmesan (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
  √Üg
  Panko
  Olie (til fritering)
Vejledning

Laks:

Dæk laksen med et tyndt lag groft salt og lad det stå og trække i 30 minutter.

Sous vide laks

Laksen skylles herefter fri for salt og aft√łrres grundigt.¬†

Sous vide laks

Krydr laksen let med salt og peber og pak den i vakuumposer.

Sous vide laks

Tilbered laksen sous vide ved 48 grader i 25 minutter. 

Sous vide laks

Tag fisken ud af vakuumposerne lige inden servering. 

 

 

Risottobarer:

Opvarm en tykbundet gryde og¬†saut√©r l√łg og hvidl√łg i en blanding af sm√łr og olie.

Steg, til l√łgene¬†er klare og bl√łde, men ikke brune.

Tilsæt ris og lad dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig.

Tilsæt herefter hvidvin og lad det koge væk. 

Tils√¶t den kogende h√łnsefond¬†lidt efter lidt¬†-¬†lad v√¶sken¬†koge n√¶sten v√¶k, inden du tils√¶tter mere.¬†R√łr n√¶sten uafbrudt i risottoen undervejs.¬†

Efter cirka¬†20 minutter b√łr risene v√¶re m√łre. De¬†skal ikke v√¶re bl√łde som en risengr√łd,¬†men m√•¬†gerne bevare en lille smule bid.¬†Risottoen m√• endelig heller¬†ikke v√¶re for t√łr, snarere lidt flydende.¬†

Tag gryden af varmen og r√łr parmesan og ekstra sm√łr i.

Smag til med salt, peber og hvidvinseddike. 

Lad risottomassen k√łle let af.¬†

Kom den afk√łlede risotto i¬†chokoladebarforme.

Stil formene i fryseren i 2-3 timer.

Tag risottobarerne¬†ud af fryseren kort tid¬†f√łr, de skal tilberedes.¬†

Rul barerne¬†f√łrst i¬†sammenpisket √¶g og derefter i pankorasp.

Opvarm en frituregryde/gryde eller en h√łj pande med olie.

Når olien har nået en temperatur på 180 grader, er den klar til brug.

Det er vigtigt ikke at komme for mange barer i olien på én gang, da temperaturen falder kraftigt, når de kommer i.

Frituresteg risottobarerne i den varme olie i cirka 4 minutter. Risottoen er tilberedt, så det handler om, at barerne får stegeskorpe og bliver flot gyldne.   

Tag risottobarerne op af den varme olie (brug en hulske) og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.

 

Servering:

Anret de friterede risottobarer sammen med laksen, der er skåret i skiver.

Server med l√łgmarmelade Pynt med persilleblomster og urteolie.

 

Laks i sous vide

 

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner¬†BayVine.dk¬†anbefaler f√łlgende:

Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant str√•gul i glasset med fine gyldne str√łg. I duften m√łder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her g√•r noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen p√• sommer.

L√¶s mere om vinen og k√łb den her

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge:

Sociale medier