fbpx ✅Krigsfisk med remoulade | opskrifter | GastroFun.dk

Krigsfisk med remoulade

Krigsfisk med remoulade
Sidst ændret:
Tirsdag den 10. december, 2019 - 10:22
Beskrivelse

Fiskefilet hører sig til på et godt frokostbord - f.eks. til julefrokosten.

Her har vi en kødfri udgave med masser af smag, der passer godt ind i en vegansk/vegetar-livsstil og så er den sågar let at lave glutenfri.

Opskriften kommer fra bogen: "Vegansk julemad - Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost", hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

"Når du hører ordet krigsfisk, tænker du måske på små, gællede eksistenser i brynje med sværd i finnen eller hammerhajer udstyret med maskingeværer. Det er dog ikke helt det, der ligger i ordet. Krigsfisk blev til under anden verdenskrig, hvor det var for farligt at tage ud for at fange fisk. Man kom derfor på at bruge panerede fileter af pastinakker i stedet, og det var bestemt ikke nogen dårlig idé. Panerede pastinakker smager fantastisk, de er sprøde, de er fedtede, og de passer perfekt ind på julefrokostbordet. Vælg store pastinakker, så du kan få store fileter i den trekantede form."

Sværhedsgrad
Udbytte
14 stk.
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
10 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
500 g Pastinak
2 dl Hvedemel (eller kikærtemel for en glutenfri udgave)
2 dl Vand
1 tsk Sennep
1 spsk Løgpulver
1 tsk Karry
1⁄2 tsk Paprika
1⁄2 tsk Muskatnød
  Havsalt (1-2 tsk.)
  Tang (evt. finthakket - for havsmag i dejen)
  Peber (fra kværn)
  Rasp (til panering - evt. glutenfri)
Vejledning

Skær pastinakkerne i ½ cm tykke skiver på langs.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 5-7 minutter.

Pastinakfileterne skal være elastiske uden at blive for bløde.

Imens blander du de resterende ingredienser undtagen rasp til en dej. 

Lad pastinakfileterne køle lidt af.

Dyp så hver filet i først dej og så rasp.

Steg krigsfiskene ved middel-høj varme i rigeligt rapsolie og/eller Smørbar, til de er gyldne. 

Server krigsfisk på rugbrød med Smørbar, grønt og remoulade. Se opskrift på remoulade i bogen.

Læs også
Vegansk leverpostej
Opskrift
Forlaget Turbine
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Remoulade
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier