ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Krebinetter

PER ASMUSSEN | 22. maj 2018
Med fare for at få en del af den danske befolkning efter hos, tillader vi os at komme med vores bud på en lækker opskrift på krebinetter. Vores version er lavet på en hakket svinekødsfars (a' la' frikadelle) og dobbelpaneret i raps.

Med fare for at få en del af den danske befolkning efter hos, tillader vi os at komme med vores bud på en lækker opskrift på krebinetter. Vores version er lavet på en hakket svinekødsfars (a’ la’ frikadelle) og dobbelpaneret i raps.

 

Hedder det krebinetter eller karbonader?

Selvom mange tror det, er krebinetter og karbonader ikke to sider af samme sag – i hvert fald ikke oprindeligt set.

I dag er forskellene noget sværere at sætte fingeren på, men overordnet set, er krebinetter noget, de fleste øboere er opvokset med, mens karbonaderne hører jyderne til – groft sagt.

Krebinetter stammer faktisk fra Frankrig, hvor de blev lavet i ovale former. Her brugte man enten fjerkræ, indmad eller hakket kød, og herefter krebinetterne indhyllet i et fedtnet kaldt crépine. Crépine er fransk for “fedtnet” og crépine er ligeledes det franske navn på krebinetterne.

Karbonader har sine rødder i Italien, hvor de går under navnet carbonata. Italienerne brugte oprindeligt rent, hakket svinekød og formede bøfferne som store, runde, flade bøffer, der ikke blev paneret. Karbonaderne blev stegt over kul, og det italienske ord for kul er netop “carbonata”, der på dansk er blevet til “karbonader”:

I dag paneres også karbonaderne herhjemme, og derudover laves både karbonader og krebinetter typisk med enten rent svinekød eller en blanding af svine- og kalvekød.

– og så er der desuden alle de andre, egnsbestemte variationer af både krebinetterne og karbonaderne.

Det er altså helt forståeligt, at der hersker en del tvivl om, hvad forskellene i grunden er på krebinetter og karbonader.


Antal: 5 stk.

Krebinetter

Med fare for at få en del af den danske befolkning efter hos, tillader vi os at komme med vores bud på en lækker opskrift på krebinetter. Vores version er lavet på en hakket svinekødsfars (a' la' frikadelle) og dobbelpaneret i raps.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 450 gram Hakket svinekød
  • 1 stk. Løg Revet
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber
  • 2 deciliter Rasp
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 20 gram Smør

Sådan gør du

  • Farsen: Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål.
  • Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med kødet.
  • Rør det godt sammen og lad farsen trække i køleskabet i minimum 15 minutter, dog gerne længere tid.
  • Sørg for at farsen har stuetemperatur de skal steges. Det gør at de bliver stegt frem for kogt.
  • Krebinetterne skal veje 90 gram hver og oval formes. Samtidig skal de dobbelpaneres: Dvs. vend dem i melet, de piskede æg og derefter raspen og gentag processen en gang til. Smelt smørret ved middelhøj varme i en stor pande og lad det bruse op inden krebinetterne kommer på panden.
  • Steg dem i cirka 6 minutter på hver side og de er nu klar til servering.
  • Brug evt. stegefedtet til at hælde oven på dine krebinetter eller til sovsen.

Noter

Brug f.eks. hjemmelavet rasp.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Karbonader
Der findes et hav af varianter på karbonader. Hvor jeg kommer fra er en karbonade hakket svinekød (kan også være en blanding af hakket svinekød/kalv) der er paneret i rasp.
Læs opskriften her