Kransekagetårn

Kransekagetårn
Sidst ændret:
Onsdag den 30. december, 2020 - 14:19
Beskrivelse

Jeg har lige lavet dette kransekagetårn, og jeg er så MEGS stolt og glad over resultatet!

Synes I ikke også, det er blevet fint?

Kransekagetårn er til 10-16 personer og i 14 lag.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
11 minutter
Hviletid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 26 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kransekagemasse)
800 g Rå marcipan (ren)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Guldst√łv (eller flager)
  Opskriftsgruppe (Royal icing)
35 g Pasteuserede æggehvider (30-40 gram)
150 g Flormelis (cirka)
  Opskriftsgruppe (Samling)
Vejledning

Kransekagemasse

Ælt marcipan, flormelis og æggehvider til en ensartet masse.

Kom massen p√• k√łl i et par timer (gerne natten over).

Tag marcipanen ud og del dejen i 4 portioner √° 250 gram.

Den resterende masse laves der stænger af.

Rul hver klump ud til en p√łlse, der er 65 cm lang og j√¶vn.

Brug hele håndfladen og ikke kun fingrene.

Brug evt. en lille smule flormelis på bordet.

Pres/tryk blidt med h√•ndroden p√• den ene side af p√łlsen, s√• stykkerne f√•r den trekantede kransekageform.

S√łrg for konstant at l√łsne med en palet, s√• det ikke klistrer.

Mål og skær stykkerne til.

Start med 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm osv., til der ikke er mere kransekage.

Husk en kugle til toppen.

Luk hvert stykke sammen - evt. med en dråbe vand.

Kom ringene på bageplade og bag ved 190 grader i ca. 9-11 minutter alm. ovn til gylden.

Tag kransekagerne ud og lad dem k√łle af.

 

Pynt

Smelt/temperer chokoladen og lave runde dutter/oblater i forskellig st√łrrelse p√• bagepapir p√• fx et sk√¶rebr√¶t.

Bank pladen let så de flyder ud.

Pynt med guld efter temperament.

 

Royal icing:

R√łr √¶ggehvider og flormelis sammen til en tyk og l√¶kker glasur.

Konsistensen skal v√¶re fast, men spr√łjtbar.

Kom glasuren i en spr√łjtepose og klip et lille hul.

Lav ‚Äútunger‚ÄĚ af glasur p√• de afk√łlede kransekagestykker.

G√łr det ved alle stykker kransekage.

 

Samling:

Smelt/temperer chokoladen.

Kommes i spr√łjtepose.

Placer den st√łrste kransekagering p√• fadet.

Spr√łjt en ring af chokolade p√• ringen og placer den n√¶stst√łrste ring ovenp√•.

Forsæt til du når toppen.

Lim chokoladecirklerne/oblaterne på på kransekagen med den smeltede chokolade og servér.

God forn√łjelse og RIGTIG GODT NYT√ÖR.

Kilde

F√łlg mig p√• Instagram¬†her.

Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier