fbpx Kogning af hummer ūü§§ | opskrifter | GastroFun.dk

Kogning af hummer

Kogning af hummer
Beskrivelse

En perfekt kogt hummer er en delikatesse, og har man f√łrst smagt s√•dan en, vil man med garanti v√¶re solgt. Hummer er en luksusspise, og det smager bare godt!

Brug vores guide og bliv hjulpet gennem tilberedningen trin for trin til den perfekt kogte hummer.

Velbekomme!

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Vand (til kogning )
  Salt
  Dild (friske kviste af dild - kan undlades)
Vejledning

Vi har i denne opskrift brugt danske hummere, der regnes for nogle af de fineste, der findes. Men du kan naturligvis blot bruge den type hummer, du kan k√łbe hos din fiskehandler.¬†

Start med at aflive din hummer:¬†En skarp kniv jages ned i det kryds, hummeren har i hovedet. Den d√łr √łjeblikkeligt ved denne behandling og vil nu intet kunne m√¶rke. Grunden til, at den fortsat bev√¶ger sig skyldes udelukkende de mange nervetr√•de, hummeren indeholder.

Start med at aflive din hummer:¬†En skarp kniv jages ned i det kryds, hummeren har i hovedet. Den d√łr √łjeblikkeligt ved denne behandling og vil nu intet kunne m√¶rke. Grunden til, at den fortsat bev√¶ger sig skyldes udelukkende de mange nervetr√•de, hummeren indeholder.

Hummer

En stor gryde med vand bringes i kog og der tils√¶ttes salt og eventuelt friske kviste af dild.¬†Hummeren kommes i det spilkogende vand med hovedet f√łrst. L√¶g l√•g p√• gryden og bring igen vandet i kog. N√•r vandet atter koger, gentages processen med¬†den n√¶ste hummer.

Hummer

Hummerne skal nu koge i 4 minutter. Herefter tages de op og l√¶gges i en sk√•l med iskoldt vand (koldt vand fra hanen blandet med isterninger). Det iskolde vad g√łr, at kogningen stopper i samme sekund, hummeren kommes i vandet. P√• denne m√•de risikerer du ikke, at hummeren bliver trist og t√łr, men i stedet saftig og l√¶kker.¬†

Hummer

N√•r hummerne er helt afk√łlede tages de op af isvandet. K√łdet skal nu tages ud af hummeren.

Brug en skarp og solid kniv til at flække hummeren. Start mellem nakke- og rygleddet og tryk kniven igennem hummeren, så den deles i to. Vend kniven og tryk den igennem hovedet. 

Hummeren er nu flækket i to halvdele. Skyl og rens dem under den kolde hane og fjern tarmen, der sidder i hummerhalen. 

Hummer

Hummer

Server det l√¶kre hummerk√łd, som det er, anrettet¬†med citron og¬†dildkviste og serveret med br√łd og sm√łr/mayonnaise/aioli som tilbeh√łr.¬†

Du kan naturligvis ogs√• lade k√łdet indg√• som ingrediens i en anden ret, f.eks. en skaldyrssalat, eller du kan bruge det i en hummerbisque.¬†¬†

Noter

Gem altid skallerne, når du har kogt hummer, jomfruhummer eller rejer. De er fantastisk lækre at bruge i en bisque, og du undgår madspild, ved at anvende hele dyret!


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner¬†BayVine.dk¬†anbefaler f√łlgende:

Vi anbefaler Michael David Winery Chardonnay, Lodi 2016:

N√•r Chardonnay fra Californien viser sig fra sin bedste side; forfriskende og forf√łrende med noter af kiwi og bananer. En l√¶kker ledsager p√• en varm sommerdag men ogs√• et godt valg p√• en vinterdag.

L√¶s mere om vinen og k√łb den her

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion