fbpx Kartoffelskum (Sifon) 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffelskum (Sifon)

(c) Molekymi.dk - Kartoffelskum
Sidst ændret:
Torsdag den 21. marts, 2019 - 12:20
Beskrivelse

Denne måde at servere dine kartofler er en lækker og blæret måde at imponere dine gæster på. 
Det milde smagsudtryk i kartoffelskummen gør at det passer perfekt til f.eks. fisk/skaldyr eller en forret.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
300 g Kartoffel
200 g Mælk
25 g Smør
Vejledning

Smelt smørret i en gryde/mikroovn og stil det til side.

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. 

Kog dem møre, det tager alt fra 10-20 minutter afhængig af sort og årstid.

Tilsæt smørret og blend dem (f.eks. med en stavblender) til en pure.

Tilsæt bagefter æggehviderne og mælken og sigt det igennem en finmasket sigte og hæld dem i en sifonflaske. Den her opskrift er baseret på én halv liters flaske.

Tilsæt 3 patroner i flasken og det er klar til servering.

Hvis du vil være sikker på at den holder temperaturen, så kan du lade den ligge i din sous vide/vandbad ved 60 grader - så kan den laves i god tid. 

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier