fbpx ūü•ďKartoffel porresuppe med bacon ūü•ďūüĎĆ | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffel porresuppe med bacon

Kartoffel porresuppe med bacon
Beskrivelse

Cremet kartoffel/porre suppe med¬†ristet, r√łget bacon og purl√łg er en let og l√¶kker hverdagsret, de fleste elsker.

Suppen er hurtig at lave, passer stort set sig selv under tilberedningen og kræver ikke mange ingredienser - det kan vi lide!

Server gerne suppen med et godt br√łd som tilbeh√łr, eller lav disse l√¶kre rugbr√łdscroutoner og kom dem i suppen. Det smager forrygende!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 kg Kartofler (en melet sort (eller brug bagekartofler).)
1 1⁄2 l Vand
3 Bouillonterning (gr√łntsags)
1 1⁄2 dl Piskefl√łde
  Krydderier (salt og peber)
300 g Bacon (r√łget)
1 bdt Purl√łg
Vejledning

Suppe:

Kartoflerne skrælles og skæres i tern og porrerne renses og skæres i skiver.

Kom gr√łntsagerne¬†i en gryde og h√¶ld vand p√•, til det d√¶kker.

Bring gryden i kog og tils√¶t bouillonterningerne - s√łrg for, de opl√łses helt.

Det hele koges i cirka 30 minutter,¬†til gr√łntsagerne er m√łre.

Suppen blendes til sidst - brug gerne en stavblender - og smages til med salt og peber.

Pynt:

Spækket skæres fra baconen og resten skæres i tynde strimler. 

Steg baconen¬†p√• panden, til det er ristet godt af og er blevet spr√łdt, men ikke br√¶ndt.

Afdryp den stegte bacone¬†afdryppes p√• et stykke¬†k√łkkenrulle.

Skyl og t√łr purl√łg¬†og klip det¬†hen over hver portion suppe inden servering.

Velbekomme!

Kartoffel porresuppe med bacon

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier