Kanelsnegle

Kanelsnegle
Beskrivelse

Alle elsker kanelsnegle, og mon ikke de fleste kan blive enige om, at de saftige og ikke-tørre af slagsen er de bedste?

Det er nemt at bage kanelsnegle, men at bage dem, så de bliver perfekte, er straks sværere. Ofte bliver sneglene nemlig tørre i kanten, og/eller fyldet flyder ud under bagningen.

I denne opskrift er problemet løst ved at bage sneglene tæt i et fad. Så vokser de sammen under bagningen, og du får lækre, luftige kanelsnegle uden tørre kanter.

Udbytte
12 stk.
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 dl Mælk
1⁄2 pk Gær (svarer til 25 gram)
2 Æg
1⁄2 spsk Kanel (stødt)
1⁄2 spsk Kardemomme (stødt)
1⁄2 spsk Stødt ingefær
50 g Sukker
1⁄2 spsk Salt
400 g Hvedemel
100 g Smør (blødt)
200 Smør (blødt)
125 g Sukker
2 g Kanel (stødt)
1 spsk Æg (til pensling)
Vejledning

Dej:

Lun mælken og hæld den i en røreskål eller dejfad.

Smuldr gæren deri og rør med et håndpiskeris, til den er opløst.

Tilsæt æg, krydderier, salt, sukker og hvedemel og rør dejen godt sammen.

Til sidst tilsættes det bløde smør under omrøring, og dejen æltes godt sammen, til den er smidig og let blød.

Alternativt kan du røre dejen sammen i en røremaskine.

Lad dejen hæve lunt under et klæde i 15-20 minutter.

 

Remonce:

Mens dejen hæver, røres remoncen sammen.

Bland smør, sukker og kanel sammen i en skål og rør det godt sammen.

 

Udrulning og bagning:

Når dejen har hævet, rulles den ud til en rektangel på 50 x 40 centimeter.

Fordel remoncen i et jævnt lag derpå og rul dejen sammen (rul fra den smalleste side).

Skær dejen ud i 12 lige store snegle og sæt dem på højkant i et ildfast fad foret med bagepapir. Stil dem i fadet med kun en smule mellemrum, så de vokser sammen under bagningen og du undgår tørre kanter på de færdige snegle.

Lad sneglene hæve lunt i 45 minutter.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i 15 minutter ved 185 grader varmluft.

Kanelsnegle

 

Noter

 

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier