fbpx ✅Kanel snegle | opskrifter | GastroFun.dk

Kanel snegle

Kanel snegle
Sidst ændret:
Tirsdag den 12. maj, 2020 - 10:43
Beskrivelse

Store bløde og lækre kanelsnegle! Det er da noget, der kan sætte gang i mundvandet hos de fleste! Uh den duft af varme kanelsnegle, der bare spreder sig i hele hytten.

Kanel snegle

Kanelsneglene bliver godt snaskede og lækre!

 

Kanel snegle opskrift

Kanel snegle

Sværhedsgrad
Udbytte
30 kanelsnegle
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dejen)
1 pk Gær (50 gram)
300 ml Mælk
3 Æg
100 g Smør
1 dl Sukker (cirka)
1 tsk Kanel
1 tsk Kardemomme
1⁄2 spsk Salt
1 kg Hvedemel (cirka)
  Opskriftsgruppe (Remonce)
250 g Smør
1 dl Sukker (cirka)
2 1⁄2 dl Brun farin
3 spsk Kanel
  Opskriftsgruppe (Hvid glasur)
2⁄3 dl Vand
Vejledning

Start med at tage smørret ud af køleskabet i god tid. Det skal være blødt, både til dejen og til remoncen.

 

Dejen

  1. Lun mælken op i mikroen og hæld den bagefter i en skål.

  2. Rør gæren ud i den lune mælk så det opløses.

  3. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i gryden sammen med æg, sukker, salt, det bløde smør, kardemomme og kanel.

  4. Rør det hele sammen og tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen må ikke blive tør - den skal klistre lidt. Der skal bruges mellem 900 og 1000 gram mel. Ælt dejen godt så den bliver helt glat.

  5. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 20 minutter.

 

Remonce

  1. Kom det bløde smør i en skål med sukker, brun farin og kanel. Bland det sammen og stil det til side.

 

Kanelsnegle

  1. Vend dejen ud på et meldrysset bord.

  2. Del dejen i to. Læg den ene del til side.

  3. Rul den anden del ud til et rektangel på en halv centimeters tykkelse.

  4. Fordel halvdelen af din remonce på dejen.

  5. Rul den stramt sammen til en pølse på den korte led.

  6. Skær pølsen ud i skiver på 3 centimeters tykkelse.

  7. Kom bagepapir i en bradepande eller bageform, og placér kanelsneglene heri, så de klemmes sammen side om side.

  8. Gentag på det andet stykke dej og den resterende remonce.

  9. Dæk kanelsneglene til og lad dem efterhæve i 3 kvarter.

  10. Pisk ægget sammen og pensl kanelsneglene.

  11. Sæt sneglene i en forvarmet ovn ved 180 grader almindelig ovn.

  12. Lad dem bage til de er blevet gyldne. Tag dem ud af ovnen, mens de stadig er lidt bløde.

  13. Lad sneglene køle lidt af.

 

Hvid glasur

  1. Rør melis og vand sammen i en gryde over middel varme - det må ikke komme op og koge.

  2. Hæld glasuren udover de lune kanelsnegle.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kanel
Artikel
Redaktion
Kanelsnegle
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kanelsnurrer
Opskrift
Anette
Lækre svampede kanelsnegle
Opskrift
Gour_mad
Kanelkage
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Måske verdens bedste kanelsnegle
Opskrift
taniasass_foodstories