Kammuslinger med tomatsalat

Kammuslinger med tomatsalat
Beskrivelse

En lækker og nem lille anretning med stegte kammuslinger, tomater og tørsaltede oliven. 

Retten kan anvendes som forret, frokostret eller som en del af en tapas-menu.

 

 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
100 g Mozarella (gerne bøffelmozarella)
1⁄2 bdt Basilikumblade
32 oliven (tørsaltede)
1⁄2 dl Olivenolie (+ lidt 2 spsk. ekstra)
1⁄2 Citron
  Salt
  Peber
Vejledning

Kammuslingespyd:

Kammuslingerne ordnes (dvs. lukkemusklen skal fjernes) og sættes på stykker af citrongræs. De trækker med saltet (sprænges) i 10 minutter.

Krydr med salt og peber og steges på en hed pande i olivenolie i cirka 1 minut. 

 

Mozarella-salat:

Mozarellaen skæres i grove stykker og vendes med hakket basilikum og oliven.

Tomaterne halveres, og kernerne fjernes. Tomaterne skæres i mindre stykker og vendes sammen med mozarellablandingen. Til slut krydres godt med salt og peber. 

 

Anretning:

Salaten lægges i en lille, dyb tallerken med kammuslingerne ovenpå. Der dryppes med olie og citronsaft.  

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier