fbpx ✅Kalkunbryst sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Kalkunbryst sous vide

Kalkunbryst sous vide
Underrubrik
I parmaskinke med grillet spidskål, grønne tern og kryddercreme
Beskrivelse

Kalkunbryst har lidt et træls ry, da det ofte kan blive tørt. Ved hjælp af sous vide teknikken kan man bibeholde saft- og kraften i det dejlige kødstykke.

Vi har opskriften fra bogen: "Sous vide 2.0 - Opskrifter, teknik, tips og tricks" hvor forfatteren Karsten Tangaard siger følgende om opskriften:

"Kalkunbryst er meget magert, men stadig saftigt og helt mørt efter sous vide-tilberedningen. En god bruning af skinkeskorpen giver salt og sprødhed, som matcher de brankede salatflader. Salaten og grøntsagerne har en sød friskhed, og det hele bindes sammen af dressingens fedme."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 10 minutter
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kalkunbryst sous vide)
  Opskriftsgruppe (Grønne tern)
150 g Tomater (Kun kødet. I små tern)
150 g Agurk (Udkernet. I små tern)
50 g Rødløg (I små tern)
50 g Blads (I små tern)
  Dressing (Dressing med sennep, olie og eddike.)
  Opskriftsgruppe (Creme)
20 g Purløg
5 g Dild
Vejledning

1. Pak kalkunbrystet i parmaskinke (læg skinke let overlappende på 2 baner wrap, læg brystet på skinken og rul til en pølse – pak det hele i en pose).

2. Tilbered kødet efter smag (her er brugt 56°/4:00).

3. Klargør de grønne tern.

4. Tilbered kryddercreme.

5. Flæk spidskålen i kvarte, pensl med olie og godt med salt og grill ved meget hård varme på de to indersider, til de er brune og brankede.

6. Dup forsigtigt kødet tørt og brun det 1-2 min. på alle 4 sider, til skinken er brun og sprød.

7. Skær i 1 cm skiver.

Noter

Tip: Kan pakkes i parmaskinke (med køkkenfilm udenom) – det giver ekstra sprødhed og umami efter bruning. 

Kødet tager godt imod krydderier og er velegnet til marinering.

Kødet kan fyldes med fedt- og smagsholdige stuvninger i en lomme, der skæres på langs.

 

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

• Ris og karrysovs med ingefær.

• Tynde skiver med tunmayonnaise, kapers og hakket persille og tomatsalat med salatløg.

• Ovnbagte æbler og pastinak.

• Spidskål med æbler og nødder.

• Pasta med pesto.

• Grillede squash og majskolber med stærk tomatsauce eller mynte-yoghurt.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Farseret kalkunbryst
Opskrift
Katrine
Spätzle med braiseret kalkunlår
Opskrift
Per Asmussen