fbpx Italiensk pizza | opskrifter | GastroFun.dk

Italiensk pizza

Italiensk pizza
Beskrivelse

Pizza er et hit - og det både blandt børn og voksne! 

Her får du opskriften på, hvordan du får lækre, sprøde pizzabunde som dem, du kender fra Italien.

Nøglen er at bruge rigtigt pizzamel, der har et højt indhold af gluten. I Italien er det det, man kender som Tipo 00. Derudover gælder det om at bage sin pizza rigtigt - det vil sige meget varmt og én ad gangen i ovnen eller på grillen. Derudover er det bedst, at bruge hænderne og fingrene, når du skal forme din pizzabund - en kagerulle slå luften ud af dejen. Sidst med ikke mindst, så er en italiensk pizza indbegrebet af "less is more" - med andre ord, sørg for ikke at dynge din pizza til med en masse tomatsauce og fyld. Hold det enkelt.   

Opskriften du får her, giver mellem 8-12 små pizzaer i portionsstørrelse. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
2 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
2 timer, 44 minutter
Ingredienser
50 g Gær
6 dl Vand (Lunkent)
2 spsk Sukker
2 tsk Salt
4 spsk Olivenolie
1000 kg Pizzamel (Tipo 00)
  Pesto
Vejledning

Hæld lunkent vand i en skål og opløs gæren heri.

Rør derefter salt, sukker og olie heri. 

Sigt lidt efter lidt salt i blandingen. Ælt den dejen godt igennem på en meldrysset bordplade. 

Kom dejen tilbage i skålen med en smule olie i bunden. 

Lad dejen hæve i godt 2 timer med lufttæt husholdningsfilm over. 

Derefter ælter du igen dejen godt igennem. Del dejen i 8-12 stykker - alt efter hvor store eller små, du ønsker pizzaerne. Vil du hellere lave færre store pizza, deler du blot dejen færre gange. 

Rul dem til boller og læg dem i en bradepande smurt med olie. Drys dejen med mel og dæk pladen til med et fugtigt viskestykke.

Lad dejen efterhæve i 30-60 minutter. 

 

Når dejen er klar, så ruller du bollerne ud til tynde, runde pizzaer. 

Kom derefter det ønskede fyld på.

Her bruger vi en god tomatsauce, frisk mozarella, grøn pesto, parmaskine og revet ost. 

Bag én pizza af gangen på en bradepande, pizzasten eller bagestål i ovnen ved 275 grader varmluft i omkring 4 minutter. 

 

Italiensk pizza

Noter

Vi kan anbefale denne hjemmelavede pesto. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Pizza med serranoskinke og trøffel
Opskrift
Per Asmussen
Langtidshævet pizzadej
Opskrift
Anette
Grov Pizzadej
Opskrift
Thomas