fbpx ✅Indbagt kammusling i egen skal | opskrifter | GastroFun.dk

Indbagt kammusling i egen skal

Indbagt kammusling i egen skal
Beskrivelse

Kammuslinger er fastere i kødet end andre muslinger og smager fantastisk. De kan tilberedes på mange måder, men der er nu noget særligt over kammuslinger tilberedt i egen skal - det ser smukt ud, og måltidet bliver ligesom bare mere autentisk.

Imponer dine gæsters smagsløg med denne opskrift på indbagte kammuslinger.

Retten er oplagt at servere som forret eller som en del af en større fiskemiddag.  

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
4 Kammuslinger (i egen skal)
2 Languster (store rejer med skal)
20 g Smør
1 dl Hvidvin (tør)
4 Frisk timian (4 kviste)
  Vand
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Klargøring af kammuslinger:

Jeg har altid været fascineret af kammuslinger i egen skal, men har aldrig selv haft med råvaren at gøre.

Derfor var det en fornøjelse endelig at få fat i nogen og prøve dem på egen krop. Jeg tænkte at det var svært at få dem åbnet (a' la' østers), men her var det utrolig nemt. Det krævede ikke noget specialværktøj eller en skarp kniv.

Indbagt kammusling i egen skal

Start med at åbne muslingerne ved at køre en helt almindelig spisekniv langs muslingens top for at skære den fri. 

Start med at tage al muslingeskallens indhold ud og fjern alt det "tjavs", der sidder udover muslingen (det giver sig selv, når du står med muslingen i hånden). Hvis du er heldig, er der rogn i kammuslingen. Lad den i så fald blot sidde på, da den er meget velsmagende. Rognen er orangerød og sidder ved siden af selve muslingen.

Indbagt kammusling i egen skal

Du står nu med en fin hvid musling tilbage. Her sidder der en lukkemuskel på, som du også skal have fjernet. Det er en lille tynd genstand, der er placeret på siden af den store muskel, og som kan være temmelig sej. Den kan dog nemt fjernes med fingrene.

Skyl skallen grundigt under den kolde hane, og den er klar til brug.

 

Fyld:

Skyl spinaten grundigt.

Bring 2 dl. vand i kog i en lille gryde og tilsæt smør og spinat. 

Damp spinaten, til den falder sammen, og tag den derefter op af gryden. Knug overskydende væske fra.

Pil og hak skolotteløget fint. 

Kom spinaten i bunden af skallerne.

I hver skal lægges spinat, løg, en (halveret) kammusling samt kødet fra 1/2 languster. Drys med frisk timian, salt og peber og hæld hvidvin over. 

Luk muslingerne til.

Bland hvedemel og vand sammen, til en dej.

Rul dejen tyndt ud på et bord og skær den i strimler på cirka 3-4 centimeter i bredden.

Læg en strimmel dej rundt i kanten af hver kammusling. Dejen sørger for at lukke muslingerne grundigt til, så intet af væsken fordamper. 

Indbagt kammusling i egen skal

Sæt kammuslingerne på en bageplade - evt. støttet et stykke stanniol.

Bag/grill muslingerne i ovnen ved 180-200 grader i cirka 10 minutter. Når dejen er bagt, er kammuslingerne det også.

Indbagt kammusling i egen skal

Imens kammuslingerne er i ovnen, steges langusterne kort på en varm pande.

Pil kødet fra skallerne og sæt det til side. 

Indbagt kammusling i egen skal

Tag skallerne ud af ovnen og fjern den øverste skal samt dejen. 
Pas på, de er meget varme.

Indbagt kammusling i egen skal

Placer en halv languster i toppen af skallen og placer en klat persillemayo. Mayonnaisen var for lun, så den nåede at smelte på det her billede :-(

Indbagt kammusling i egen skal

Server med det samme, gerne sammen med dette oliebrød.

Noter

Indmaden fra kammuslingerne samt skallerne fra langusterne kan bruges i f.eks. en hummerbisque

Source

Til den her opskrift var jeg inspireret af de fantastiske madbloggere Thomas fra Madetmere.dk og Erland fra Fjordrejen.dk.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion