Hjemmelavet Røget Mørbrad

Underrubrik
Koldrøget svinemørbrad
Hjemmelavet Røget Mørbrad
Beskrivelse

Lækker hjemmelavet, koldrøget svinemørbrad, der er perfekt til et dansk frokostbord.
Processen tager lang tid, men kødet passer sig selv næsten hele processen og resultatet er forrygende.

Udbytte
1 stk.
Foreberedelsestid
100 timer
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
103 timer
Ingredienser
75 g Salt
25 g Sukker
  Krydderier (Peberkorn og laurbærblade efter smag)
Vejledning

Sprængning/rimning

Start med at lave en lage bestående af 3/4 salt og 1/4 sukker samt et par peberkorn og laurbærblade.

Bring det i kog i en gryde og køl det ned.

Afpuds mørbraden for sener og fedt.

Når det har køleskabstemperatur, så kan mørbraden placeres i en plastbøtte dækket helt til i lagen.

Svinemørbrad

Lad det stå i 1-2 døgn afhængig af hvor salt du ønsker det.

Skyl mørbraden under rindende vand, til du er sikker på at al salten er væk. Hvis du ikke gør det grundigt, så vil kødet "tilberedes" videre der hvor der er salt. Sørg for at det tørres godt af bagefter og nu er det klar til at tørre/modne.

Modn kødet i køleskabet, eller bedre endnu i en dryaging pose eller et modningsskab. Lad det modne i 2-7 dage, afhængig af hvor fast du ønsker kødet. Vi eksperimenterede i det her tilfælde og gav det 30 dage, hvilket var for længe.

Svinemørbrad

Koldrøgning

Temperaturen skal være under 25 grader og giv det alt fra 5-10 timer afhængig af hvor røget du ønsker smagen.

Svinemørbrad

Svinemørbrad

Varmrøgning

Varm din røgeovn op til 60-65 grader og giv det alt fra 2-3 timer afhængig af hvor røget du ønsker samgen.

Noter

Lav gerne et par mørbrad ad gangen. Det tager ikke længere tid at lave en stor portion.

Sværhedsgrad
Sociale medier