fbpx 🥙Hjemmelavet pitabrød | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pitabrød

Hjemmelavet pitabrød
Beskrivelse

Bag dine egne pitabrød med denne nemme og lækre opskrift.

Dejen kan også bruges til hjemmelavede pizzaer.

Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
25 g Gær (svarer til 1/2 pakke)
5 dl Vand (lunkent)
1 spsk Groft salt
1⁄2 dl Olie
800 g Hvedemel (Tipo 00)
Vejledning

Rør gæren ud i lunkent vand.

Rør 400 gram af melet ud i vandet - brug meget gerne en røremaskine.

Tilsæt nu saltet. Rør godt.

Tilsæt hovedparten af det resterende mel - hold altid lidt tilbage, da mængden af mel, dejen kan optage, vil variere fra gang til gang.

Tilsæt olien og ælt dejen glat og smidig. 

Lad dejen hæve i minimum 60 minutter under en badehætte eller et fugtigt viskestykke. 

Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 10 kugler.

Rul bollerne ud til pitabrød med en kagerulle. Dejstykkerne skal have en diameter på 10-12 centimer.

Varm ovnen op til 275-300 grader varmluft (eller så varm, den kan blive). 

Når ovnen er varm, bages pitabrødene i ovnen på et bagestål.

Bag dem i cirka 6-8 minutter. De skal være gyldne og let hævet op i midten, men må ikke få for meget. Bliver de for hårde, er de svære at fylde.

Lad de færdige pitabrød afkøle let på en bagerist.

Noter

Tip: Dejen kan uden problemer hæve i op til 12 timer. Skal den hæve så længe, inden du skal bruge den, skal den dog stå på køl under hævningen.

Bagestålet kan købes her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier