fbpx 🍝Hjemmelavet pasta med rejer🍤🦐 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pasta med rejer

Hjemmelavet pasta med rejer
Beskrivelse

Dejlig lækker hjemmelavet pasta med rejer og hvidløg. Det smager fantastisk og er ikke så svært at lave som man skulle tro. Her har vi en udførlig guide til hvordan du laver din egen pasta uden brug af pastamaskine eller røremaskine.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
2 Æg (Gå ikke ned på kvaliteten af æg til pasta)
200 g Tipo 00
1⁄2 g Safran (Kan undlades)
  Salt (Til kogevandet)
200 g Tiger rejer (Med skal)
2 dl Olie (Smagsneutral)
1 spsk Cognac (Anden stærk alkohol kan sagtens bruges også)
1 spsk Olivenolie
  Krydderier (Salt og peber)
1 fed Hvidløg (Finhakket)
2 dl Hvidvin
  Bredbladet persille (Til pynt)
  Krydderier (Salt, peber og citronsaft)
Vejledning

Hjemmelavet pasta med safran

Jeg forsøgte mig med at komme safran ind i pastaen i den her opskrift. En anden gang tror jeg at jeg vil udbløde min safran og bruge safranvandet til dejen.

Start med at hælde melet ud på køkkenbordet og lav et hul i midten af det.

Hjemmelavet pasta

Slå dine æg ud i midten af melet og drys safran udover.

Hjemmelavet pasta

Pisk æggene forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melet ind i dem med den ene hånd, imens den anden hånd pisker æg og mel sammen. 

Hjemmelavet pasta

Når det ikke er muligt at piske mere mel ind i æggene med gaflen, så brug hænderne til at samle dejen. 

Når dejen er samlet, æltes dejen godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv indtil dejen har en glat overflade, når man spænder dejen op. Dette kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.

Hjemmelavet pasta

Lad dejen hvile i 30 minutter pakket i en pose eller ind i film. Jeg plejer at lade den ligge på køkkenbordet og har en badehætte placeret rundt om dejen.

Når dejen har hvilet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt med mel - meget mere end man regner med. 

Rul dejen så tyndt som muligt med en kagerulle.

Hjemmelavet pasta

Når dejen ikke kan blive tyndere, prøv så at rulle dejen op på din kagerulle, der drysset godt med mel. Rul din kagerulle et par gange hen over bordet, mens du let trykker på kagerullen. 

Rul dejen af kagerullen og derefter giv den en tur mere, hvis du gerne vil have dejen en gang tyndere.

Drys dejen med rigeligt mel og fold den sammen.

Hjemmelavet pasta

Så er det super nemt at skære tynde pastastykker ud på langs af dem.

Hvis pastaen ikke skal bruges med det samme, så hæng det til tørre. Enten på et pastastativ eller på en bagerist.

 

Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger kommes pastaen i. 

Hjemmelavet pasta

Kog pastaen i 3 minutter og dræn den ved hjælp af et dørslag. Placer et krus under dørslaget, så du har 1-2 dl. af kogevandet, der skal bruges til at samle retten med.

 

Rejeolie

Denne rejeolie giver en meget større portion end det der skal bruges til den her ret. Det gør ikke noget, da det kan bl.a. bruges til en skaldyrsmayonnaise eller andre retter, f.eks. den her.

Pil rejerne og brug skallerne til den her del af opskriften og rejerne tilberedes senere.

Placer skallerne i en gryde sammen med en smule af olien (cirka 1 spiskeskefuld).

Skaldyrsolie

Varm det op på høj varme og tilsæt din alkohol og sæt ild til det. Lad det flambere i cirka 1 minut.

Skaldyrsolie

Herefter skal den dækkes af smagsneutral olie.

Skaldyrsolie

Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 

Sigt olien og køl den ned før den kan bruges. 

For at du kan nå at få olien klar til den her opskrift, skal olien i fryseren.

 

Tigerrejer

Pil rejerne og mariner dem i et hakket hvidløg, olivenolie, salt og peber.

Samme tidspunkt som pastaen ryger i gryden skal rejerne steges på en varm pande. De skal have 1 minut på hver side og lægges til siden.

 

Samling af retten

Hæld hvidvinen og 1 dl af pastaens kogevand i panden og lad det koge ind i 2 minutter.

Kom pastaen på panden og giv det 1 minut ved middelvarme.

Tilsæt rejerne og vend et par spiseskefulde af rejeolien i panden.

Fordel det hele jævnt og server med bredbladet persille på toppen.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion