fbpx ūüćĚHjemmelavet pasta med gr√łn tr√łffelpesto | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pasta med gr√łn tr√łffelpesto

Hjemmelavet pasta med gr√łn tr√łffelpesto
Beskrivelse

Hjemmelavet pasta med gr√łn tr√łffelpesto¬†- det er n√¶sten utroligt, at noget s√• simpelt, kan v√¶re s√•¬†delikat og smagfuldt.

Du er nok allerede bekendt med den markante forskel, der er p√• supermarkedets friske pasta og den t√łrrede spaghetti eller pastaskruerne p√• pose.

Hjemmelavet frisk pasta er¬†endnu¬†bedre! Det kan i f√łrste omgang m√•ske lyde uoverkommeligt, men hjemmelavet pasta er s√•re simpelt at kaste sig ud i - og s√• er tiden¬†givet virkelig godt ud.

N√•r vi danskere spiser pasta eller spaghetti, s√• er det typisk i forbindelse med en god "gammeldags" omgang pasta med k√łdsovs, der¬†h√łrer til blandt¬†danskernes klare favoritter, n√•r det kommer til aftensmaden. Jeg t√łr v√¶dde med, at mange af os ligefrem opfatter pasta med k√łdsovs som en dansk klassiker p√• linje med en god¬†fl√¶skesteg med det hele. Og bevares, det er jo ogs√• l√¶kkert, og ogs√• en ret, som mange af os danskere er vokset op med.

K√łdssovsen giver vi typisk s√• meget k√¶rlighed og opm√¶rksomhed:¬†K√łdet bliver godt brunet af, og sovsen f√•r lov at simre og koge godt ind, s√• alle smagsnuancer tr√¶nger godt ud og kommer til deres fulde ret. Pastaen derimod kommer ofte fra pose og bliver hurtigt smidt i en omgang kogende vand sm√• 10 minutter inden sovsen¬†er klar. Det er sidstn√¶vnte, der styrer showets gang!

Pasta¬†h√łrer til blandt¬†italienernes helt store stoltheder, og hvis vi ikke forbinder pasta med noget dansk, s√• forbinder vi det i hvert fald med noget √¶rkeitaliensk. Pastaen kan dog spores helt tilbage til det gamle Kina adskillige √•r, inden den kom til Italien, men det er en helt anden historie. Italienerne har under alle omst√¶ndigheder perfektioneret deres version af pastaen¬†og gjort den¬†til deres helt egen.

Skal du spise pasta p√• vaske√¶gte italiensk man√©r, s√• skal du faktisk droppe k√łdsovsen. I traditionelle¬†italienske pastaretter, er det pastaen, der er omdrejningspunktet: Det er her, der l√¶gges energi og masser af k√¶rlighed! Her er det pastaen, der styrer slagets gang, mens sovsen - typisk en meget simpel sovs baseret p√• enten tomat eller ost og fl√łde - blot er en kompagnon, der skal afbalancere og runde retten af.

I denne opskrift er det helt klart ogs√• pastaen, der er det b√¶rende element, og jeg serverede den friske hjemmelavede pasta med en sk√łn gr√łn pesto med tr√łffelolie.

Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
44 minutter
Ingredienser
200 g Mel (for eksempel hvedemel, tipo 00 eller durummel)
1 1⁄2 spsk Salt
  Pesto (gr√łn pesto med tr√łffel - m√¶ngde efter behov)
  Salvieblade (spr√łdstegt)
Vejledning

Hjemmelavet pasta

  1. Start med at h√¶lde melet ud i en bunke p√• k√łkkenbordet.
  2. Grav nu et hul i midten af melbunken.
  3. Sl√• de to √¶g ud i hullet og tilf√łj salt.
  4. Tag en gaffel og pisk nu æggene sammen mens melet så småt bliver blandet sammen med æggene.
  5. Saml dejen med hænderne til en kugle.
  6. Pak dejen ind i husholdningsfilm eller en plastikpose.
  7. S√¶t den i k√łleskabet i en halv time.
  8. Drys mel ud p√• k√łkkenbordet.
  9. Tag dejen ud af k√łleskabet og rul den ud p√• k√łkkenbordet med en kagerulle. Rul den s√• tyndt ud som overhovedet muligt.Hjemmelavet pasta med gr√łn tr√łffelpesto
  10. Drys mel på kagerullen.
  11. Lad dejen rulle rundt om kagerullen og rul kagerullen et par gange henover k√łkkenbordet med et let tryk.
  12. Rul herefter pastadejen af kagerullen.
  13. Skal pastaen være endnu tyndere, giver du dejen endnu en tur med kagerullen.
  14. N√•r dejen har den √łnskede tykkelse, drysses dejen med en god omgang mel og foldes sammen et par gange.
  15. Skær den foldede dej ud i skiver på 1 centimeters tykkelse.
  16. Tag en gryde og fyld den med vand.
  17. Bring vandet i kog.
  18. Kom pastaen i det kogende vand.
  19. Lad pastaen koge i 4 minutter.
  20. Tag den f√¶rdige pasta op af vandet med en pastaske - ikke noget med at h√¶lde vandet fra, og du skal under ingen omst√¶ndigheder skylle pastaen med vand!¬†Vi √łnsker at bevare stivelsen p√• pastaens overflade s√• sauce/pesto h√¶nger bedre ved.

 

Servering

Hjemmelavet pasta med gr√łn tr√łffelpesto

  1. Vend pastaen i den gr√łnne pesto. Du kan sagtens v√¶lge at bruge en gr√łn k√łbepesto fra supermarkedet, men den smager nu bedst, n√•r den er hjemmelavet. Hvis du vil lave din egen l√¶kre, hjemmelavede pesto, bruger du bare tr√łffelolie i stedet for ren olivenolie.
  2. Fordel pastaen på 3 tallerkener.
  3. Drys med spr√łd salvie¬†p√• toppen. Se vejledning til at lave din egen¬†knasende spr√łde salvie her.
  4. Servér straks.
Noter

Hvis pastaen ikke skal spises med det samme, vender du den færdige pasta i en god omgang mel, så den ikke klistrer sammen, inden den skal bruges. Vend den gerne indimellem for at undgå at den klistrer sammen.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Citronpasta med kylling og salvie
Opskrift
Per Asmussen
Hjemmelavet pasta med rejer
Opskrift
Per Asmussen