Hjemmelavet Lasagne

Underrubrik
Lavet med bechamel sauce og sofrito
Hjemmelavet Lasagne
Beskrivelse

Vores lasagne er langt fra den klassiske Knorr Lasagne.

Kødsovsen laves med en base af sofrito (italiensk grønsagsblanding) og kødet langtidssteges, så det får masser af smag.

Det hele samles med en lækker, hjemmelavet bechamelsauce og lasagneplader. Vi lover dig at det er ventetiden værd.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
1 Gulerod (Gerne stor)
2 Bladselleri (Stængler)
1 Løg (Gerne stort)
100 g Bacon (Kan også være panchetta)
  x
  Krydderier (Salt og peber)
3 dl Hvidvin
2 ds Passata (Kan erstattes af flåede eller hakkede tomater)
1 tsk Sukker
1 dl Fløde
1 tsk Citronsaft
1⁄2 tsk Eddike (Balsamico-, æble- eller hvidvinseddike)
  x
45 g Smør
3 spsk Hvedemel
5 dl Mælk (Gerne sødmælk)
  Krydderier (Salt, peber (gerne hvidt) og revet muskatnød)
Vejledning

Sofrito (grønsagsblanding)

Hak alle grønsagerne og brun det på en pande med olivenolie på middelhøj varme.

Giv det ca. 15-20 min. indtil det er mørt.

Blend grønsagerne med en stavblender og stil dem til side.

Tag det af blusset og steg baconen/pancettaen sprødt.

 

Kødet

Brug fars af en god kvalitet og en fedtprocent i spændet 7-12 %.

Kødet lægges på en tør pande ved middelhøj varme. Blive ved med at røre/hakke i kødet indtil alle klumperne er så fine som overhoved muligt.

Steg/kog kødets fedt/saft væk indtil kødet ligger og knitrer på panden. Det kan sagtens tage 30-45 min. Krydre kødet med salt og peber derefter.

Hæld hvidvinen til og lad det meste koge ud. Derefter skal bacon, passataen og sofritoen tilføres sammen med citronsaften og sukkeret.

Lad det stå og i 1-1,5 time og simre.

Tilsæt fløden og lad det simre videre i 10 minutter. Kødet er hermed klar.

 

Bechamelsauce

Smelt smørret og giv det en smule farve. Tilsæt melet under kraftig omrøring. 

Derefter skal mælken tilsættes en smule ad gangen og der skal piskes indtil saucen har den rigtige konsistens. Smag den til med salt, peber og revet muskatnød.

 

Lasagne

For at færdiggøre lasagnen findes et ildfast fad frem og der en stor grydeskefuld sauce hældes i bunden. Derefter et lag med lasagneplader og derefter et lag med kødsovsen. 

Fortsæt lag på lag og slut med bechamelsauce på toppen, der gratineres med revet mozarella eller parmesan. 

Færdiggør lasagnen i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter til den har fået en flot farve ovenpå og pladerne er "færdigbagte".

Lasagne

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier