Hjemmelavet Lasagne

Underrubrik
Lavet med bechamel sauce og sofrito
Lasagne
Udbytte
4 Portioner
Ingredienser
1 Gulerod (Gerne stor)
2 Bladselleri (Stængler)
1 Løg (Gerne stort)
100 g Bacon (Kan også være panchetta)
Vejledning

Sofrito (grønsagsblanding)

Hak alle grønsagerne og brun det på en pande med olivenolie på middelhøj varme.

Giv det ca. 15-20 min. indtil det er mørt.

Blend grønsagerne med en stavblender og stil dem til side.

Tag det af blusset og steg baconen/pancettaen sprødt.

 

Kødet

Brug fars af en god kvalitet og en fedtprocent i spændet 7-12 %.

Kødet lægges på en tør pande ved middelhøj varme. Blive ved med at røre/hakke i kødet indtil alle klumperne er så fine som overhoved muligt.

Steg/kog kødets fedt/saft væk indtil kødet ligger og knitrer på panden. Det kan sagtens tage 30-45 min. Krydre kødet med salt og peber derefter.

Hæld hvidvinen til og lad det meste koge ud. Derefter skal bacon, passataen og sofritoen tilføres sammen med citronsaften og sukkeret.

Lad det stå og i 1-1,5 time og simre.

Tilsæt fløden og lad det simre videre i 10 minutter. Kødet er hermed klar.

 

Bechamelsauce

Smelt smørret og giv det en smule farve. Tilsæt melen under kraftig omrøring. 

Derefter skal mælken tilsættes en smule ad gangen og der skal piskes indtil saucen har den rigtige konsistens. Smag den til med salt, peber og revet muskatnød.

 

Lasagne

For at færdiggøre lasagnen findes et ildfast fad frem og der en stor grydeskefuld sauce hældes i bunden. Derefter et lag med lasagneplader og derefter et lag med kødsovsen. 

Fortsæt lag på lag og slut med bechamelsauce på toppen, der gratineres med revet mozarella eller parmesan. 

Færdiggør lasagnen i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter til den har fået en flot farve ovenpå og pladerne er "færdigbagte".

Lasagne

 

Sociale medier