fbpx Hjemmelavet hønsekødssuppe 🍜 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet hønsekødssuppe

Hjemmelavet hønsekødssuppe
Beskrivelse

Hjemmelavet hønsekødssuppe vækker altid begejstring, og der er da heller ikke noget bedre end en portion varm suppe, når vejret bliver koldere.

I denne opskrift bruger vi et par kyllingeskrog til at koge suppen på. Der er masser af saft og kraft tilbage i skrogene, og det er en perfekt måde at undgå madspild på. 

Server suppen med hjemmebagte kuvertbrød

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
  Kyllingeskrog (minimum 3 stk.)
1 Løg
2 Bladselleri (stilke)
  Krydderier (salt og peber)
  Kød- og melboller (fra frost)
  Suppeurter (Gulerødder, knoldselleri og porrer.)
Vejledning

Tag den største gryde, du har - gerne en rigtig suppegryde - og kom kyllingeskrogene i den.

Hæld vand på, til det dækker.

Kog gryden op.

Brug en hulske til at fjerne det skum, der lægger sig i overfladen. Det er vigtigt, at få det hele med, da suppen ellers vil blive uklar.

Skræl grøntsagerne og skær alt i grove stykker.

Når du har skummet suppen, tilsættes grøntsagerne.

Lad suppen småkoge ved svag varme i 1 1/2 time.

Si suppen og kasser suppeurter og ben/skrog.

Kog suppen ind i cirka 30 minutter.

Du kan nu fryse suppen ned i passende portioner, eller du kan gå videre i opskriften, hvis du vil servere den med det samme.

Vil du servere suppen med det samme, gør du følgende:

Skær en passende mængde gulerødder og knoldselleri i små tern og et par porrer i tynde ringe.

Kom urterne ned i suppen og kog dem med i et par minutter.

Hæld frosne kød- og melboller i suppen og bring den til kogepunktet.

Suppen skal ikke koge, efter de frosne boller er hældt i, den skal blot varmes op til punktet lige før, den koger.

Smag suppen til med salt og peber og server med godt brød, f.eks. disse kuvertbrød

Hjemmelavet hønsekødssuppe

Noter

Har du et par kraftben, så kom dem i gryden sammen med kyllingeskrogene. Det giver en fyldigere suppe og en flot farve. 

Har du ikke kyllingeskrog, så vil du altid kunne bruge suppehøner eller hele kyllinger til denne opskrift. Det vil også give mere kyllingekød, som du kan bruge til nedenstående opskrifter:

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kuvertbrød (suppehorn)
Opskrift
Anette
Mormormad
Artikel
Redaktion
Tarteletter med kylling
Opskrift
Per Asmussen