fbpx 🍅Hjemmelavet Heinz ketchup | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet Heinz ketchup

Hjemmelavet Heinz ketchup
Sidst ændret:
Onsdag den 13. maj, 2020 - 08:26
Beskrivelse

Jeg er en kæmpe sucker for ketchup, og i min verden er der kun én slags ketchup: Heinz. Det er et klasse tilbehør til grillpølser, burgere, hotdogs eller i en bøfsandwich. Ingen grillaften uden ketchup!

Da jeg så, at den dygtige blogger, Sune fra Foodgeek, havde lavet en udgave af Heinz tomatketchup, kunne jeg ikke dy mig for at prøve at lave noget lignende selv. 

Det fedeste ved denne opskrift er, at den kun tager 5 minutter at lave! Alle ingredienser nemlig bare i en blender. Ingen opvarmning overhovedet.

Hjemmelavet Heinz ketchup

I hans opskrift skal der bruges 400 gram glukosesirup, men jeg havde selv kun 335 gram. Så kom der lidt mindre i min, og den blev derfor ikke helt så sød, som i Sunes opskrift. Det gjorde dog, at min kone faktisk bedre kunne lide min ketchup end den originale Heinz ketchup, som hun synes er lidt for sød.

Den smagte fantastisk og havde en fremragende konsistens. Selvom konen foretræk den mindre søde version, så syntes jeg personlig godt, den måtte være sødere. Næste gang vil jeg komme mere sirup i.

Det blev også en ret stor portion, så næste gang vil jeg også lave en lidt mindre portion - den holder nemlig kun i 14 dage. Tænker at halv mængde er passende!

Sværhedsgrad
Udbytte
1 stort glas
Ingredienser
400 g Tomatpure
4 dl Eddike (lagereddike)
80 g Sukker
30 g Salt
1⁄2 tsk Nelliker (stødt)
1 tsk Aromat (med top - kan undlades)
Vejledning
  1. Alle ingredienser, pånær sirup, kommes i blenderen.

  2. Blend det til en helt ensartet masse.

  3. Tilsæt løbende glukosesiruppen, imens blenderen stadig er i gang.

  4. Afslutningsvis tilsættes xanthangummi, stadig maskinen kører. Der skal kun tilsættes en lille smule ad gangen.

  5. Hæld den færdige ketchup på et glas og opbevar det på køl. Det kan som sagt holde sig i cirka 14 dage.

Kilde

Opskriften er baseret på den her.

Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet ketchup
Opskrift
Anette
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Thousand Island dressing
Opskrift
Per Asmussen
Hjemmelavet Thousand Island Dressing
Opskrift
Per Asmussen
Alt du skal vide om tomat
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier